- Berbatov vil bort fra Tottenham

Ramos frykter salg.

(Dagbladet.no) Lørdag scoret Dimitar Berbatov (26) fire ganger da Tottenham vant fotballfesten mot Reading 6-4. Det gjør ikke akkurat bulgareren mindre attraktiv når overgangsvinduet åpner 1. nyttårsdag.

Spissen har puttet 20 mål på 52 seriekamper for Spurs, noe som er veldig bra med tanke på at laget i store deler av hans halvannet år i klubben bare har prestert midt på treet - og denne sesongen også under det.

Nå sier spillerens agent at Berbatov kan tenke seg nye utfordringer.

- Dimitar har det ok i Tottenham, men fansen må forstå at han blir 27 år neste måned og tida er i ferd med å renne ut for ham når det gjelder å spille for en klubb som matcher ambisjonsnivået hans, sier Emil Dantchev til The Sun.

Har snakket med ledelsen

Tottenham er naturligvis lite interessert i å selge angrepsspilleren, men samtidig er det få klubber som er tjent med å tviholde på spillere som vil bort.

- Jeg har allerede snakket med styreformann Daniel Levy og har gjort det klart at dersom det kommer et tilbud fra en stor nok klubb, da ønsker Dimitar å gå, sier agenten.

Han understreker at dette ikke handler om penger og Berbatov er heller ikke misfornøyd med manager Juande Ramos, som overtok sjefstolen etter Martin Jol.

ROMJULSSHOW: Dimitar Berbatov scoret fire da Tottenham puttet seks mot Reading. Spurs er nå det laget som har nettet flest ganger i Premier League. Foto: AFP
ROMJULSSHOW: Dimitar Berbatov scoret fire da Tottenham puttet seks mot Reading. Spurs er nå det laget som har nettet flest ganger i Premier League. Foto: AFP Vis mer

- Dimitar er veldig fornøyd med arbeidet Ramos har gjort etter den dårlige sesongstarten, men det ser ikke ut til at klubben vil vinne noe stort denne sesongen, sier agenten.

Nå er Tottenham riktignok med i alle de tre cupene (semifinale i ligacupen, 3. runde i FA-cupen og i sluttspillet i UEFA-cupen), men i serien er londonerne totalt hektet av.

Ramos frykter salg

Manchester United har tidligere siklet etter Berbatov, men Tottenham understreker at det ikke er aktuelt å selge noen av stjernene.

- Vi er ikke en selge-klubb. Vi bygger for framtida og har spillere på lange kontrakter. Derfor trenger vi ikke lytte til tilbud som kommer inn, sier Levy til klubbens hjemmeside.

Den offentlige meldingen fra White Hart Lane er også at de ikke har tenkt til å kjøpe spesielt mye når overgangsvinduet nå åpner igjen - selv om Spurs ligger under midten og er blant lagene som slipper inn flest mål i Premier League.

Så langt har laget så vidt klart å berge seg ved å være det som scorer mest.

Selv om klubben uttaler at Berbatov ikke er til salgs, frykter manager Ramos at bulgareren kan forsvinne.

- Berbatov vil bort fra Tottenham

- Formannen vet at jeg vil at Berbatov skal bli, men vi må også lytte til faktorer og omstendigheter som spillerens meninger, sier spanjolen ifølge nyhetsbyrået PA.

VIL VINNE POKALER: Bulgarske Dimitar Berbatov vil vinne ting, og ifølge agenten ser det ikke ut som det vil skje på White Hart Lane.
USIKKER: Juande Ramos frykter at klubben blir nødt til å selge Dimitar Berbatov.