<strong>GREI SEIER:</strong> Manchester United hadde full kontroll på Aldershot, og Dimitar Berbatov scoret sitt første mål på over ni timers spilletid for United. Foto: Adrian Dennis, AFP/Scanpix
GREI SEIER: Manchester United hadde full kontroll på Aldershot, og Dimitar Berbatov scoret sitt første mål på over ni timers spilletid for United. Foto: Adrian Dennis, AFP/Scanpix Vis mer

Berbatovs første scoring på 564 minutter

United-reservene sviktet ikke mot Aldershot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Aldershot - Manchester United 0-3.

Ubekreftede rapporter fortalte i dag at Alex Ferguson kalte spillerne sine «jævla idioter» etter 6-1-ydmykelsen mot byrival Manchester City på søndag.

Keeper David de Gea var den eneste av de 13 «idiotene» som var på banen mot City som kom med i kveldens tropp mot Aldershot i ligacupen. Spanjolen satt på benken. De fem ubenyttede reservene fra søndag fikk spille fra start på det som ellers var et United-lag preget av ungdomsspillere, reserver og spillere på vei tilbake fra skader.

Dimitar Berbatov og Michael Owen gikk ikke på ungdomskvoten, men det rutinerte spissparet fikset hvert sitt mål før pause.

Stoppet måltørken Berbatov fikk en enkel jobb med å sette inn 1-0 etter et kvarter. Park Ji-Sung spilte vegg med Tom Cleverley, som serverte bulgareren i feltet. Aldershot-spillerne var sløve i markeringene, og Berbatov kunne styre inn ledermålet.

Ifølge fotballstatistikerne i Opta endte Berbatov dermed en måltørke på 564 minutter i alle turneringer for United.

Aldershot-fansen svarte umiddelbart med å synge «vi vinner 6-1».

Og selv om Aldershot fikk kjørt seg i starten av kampen, spilte de seg varmere og varmere i de hvite trøyene utover i omgangen. Men etter deres beste periode, der de var nær med et skuddforsøk og en hårfin offside unna straffe, viste Berbatov igjen klasse da han la ballen godt til rette i løpebanen til Owen, som satte inn 2-0 via keeper rett før pause.

3-0 kom bare tre minutter etter pause etter noe som minnet om et håndballangrep. United rullet opp fra Berbatov via Mame Biram Diouf og Cleverley til Antonio Valencia, som banket ballen over keeper fra drøyt 20 meters hold.

Slapp til unggutta Resten av kampen ble en anledning til å slippe til unge United-talenter som Ravel Morrison, Paul Pogba og Michael Keane.

Berbatov og Valencia hadde gode muligheter til å øke ledelsen uten å lykkes.

I sluttminuttene måtte kveldens United-keeper Ben Amos, som spilte åtte kamper på lån i Molde i 2010, i full strekk for å redde et godt frisparkforsøk fra hjemmelaget.

Men Manchester United er trygt videre til femte runde i ligacupen.

Arsenal slo Bolton 2-1 etter å ha havnet under tidlig i andre omgang. Andrej Arsjavin og Park Chu-Young scoret målene for Arsenal kort tid etter Fabrice Muambas ledermål for Bolton.

Crystal Palace med Jonathan Parr på banen og Steffen Iversen på benken vant 2-0 mot Southampton, mens Cardiff slo Burnley 1-0 i kveldens fjerde ligacupkamp.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer