Berbatovs skjebne avgjøres i morgen

Spurs tok poeng mot Chelsea uten stjernespissen.

(Dagbladet.no) • Chelsea - Tottenham 1-1

Spurs hadde to strake tap i serieåpningen og trengte virkelig det poenget de kriget til seg på Stamford Bridge i dag.

Chelsea jaktet på full pott etter tre runder, men spilte en skuffende uavgjortkamp mot favorittmotstanderen.


For når disse to lagene møtes, da handler det tradisjonelt sett nesten bare om hvor stor Chelsea-seieren skal bli. Forrige seier mot Chelsea på bortebane kom i 1990, da Gary Lineker scoret seiersmålet.

Det ble ikke seier denne gangen heller, men poenget smaker nok som tre for Spurs-fansen.

- Det var en vanskelig kamp, og vi er fornøyde med uavgjort. Sju poeng på de tre første kampene er ok, sier Chelsea-sjef Luis Felipe Scolari.

Berbatov var hjemme

Også etter denne kampen var det mye fokus på Dimitar Berbatov, som ikke engang var på Tottenham-benken. Bulgareren har sagt at han ikke føler seg godt nok forberedt mentalt sett til å spille for Spurs nå.

FEIRET MED FANSEN: Darren Bent kastet seg inn til supporterne etter å ha utliknet. Foto: REUTERS
FEIRET MED FANSEN: Darren Bent kastet seg inn til supporterne etter å ha utliknet. Foto: REUTERS Vis mer

På spørsmål om Berbatov har spilt sin siste kamp for klubben, svarer assistentmanager Gus Poyet:

- Dere får se i morgen.

Han sier at klubben akkurat nå ikke har nok valgmuligheter på topp, og på spørsmål om Darren Bent og Roman Pavljusjenko er nok, sier Poyet:

- Antageligvis ikke. Vi har halvannen dag på oss, og jeg vet at styreformannen jobber hardt med saken, så vi får se hva som skjer.

Lampard-pasning

Klokka rundet akkurat 45-tallet da Darren Bent kom alene med Petr Cech og plasserte ballen under ham og i mål.

Forspillet kan han faktisk takke Chelsea for.

Frank Lampard forsøkte å takle Luka Modric og klarte det. Men ballen gikk ikke den veien Lampard hadde tenkt, og den endte i stedet i beina til Bent - som ikke gjorde noen feil alene med keeper.

Berbatovs skjebne avgjøres i morgen

En særdeles viktig scoring for Spurs, som tidvis ble overspilt av hjemmelaget. Spesielt midt i den første omgangen hadde Tottenham-forsvaret det hett rundt ørene.

Først skjøt Nicolas Anelka over fra ti meter, etter et flott Juliano Belletti-framspill. Minuttet etter skjøt Michael Essien i tverrliggeren og sekunder etter det igjen fikk Chelsea uttelling.

Belletti møtte et hjørnespark på første stolpe og styrke ballen i mål.

Forsvarte seg godt

Det var Chelsea som presset mest på for seieren etter hvilen, men Tottenham forsvarte seg heltemodig. Dette var imidlertid en tung dag for Frank Lampard & Co., som nok hadde kalkuert med tre poeng i denne kampen.

- Vi trenger poeng for å komme på rett kurs, og jeg tror at en kamp som denne mot Chelsea kan løfte trykket hos oss, sa Juande Ramos før kampen.

Han fikk det han håpet på, en gjeng spillere som sto på til siste slutt for å forsvare det livsviktige poenget.

Stjernegalleriet til Chelsea vant skuddstatistikken 13-5, men ni av forsøkene forsvant utenfor stengene. Da blir det vanskelig å vinne fotballkamper. Savnet av Didier Drogba var betydelig.

- Vi hadde flere sjanser, men var ikke gode nok i avslutningene. I England er det sånn at hvis du har to-tre sjanser uten å score, så vinner du ikke, sier Scolari.

Selv om Spurs delvis tuktet Chelsea, maktet heller ikke de gjøre noe med den fantastiske hjemmestatistikken til vestlondonerne. Chelsea har nå spilt 84 seriekamper på Stamford Bridge uten tap.

Og Tottenham, de nærmest seg i dag i hvert fall storlagene litt - selv om de heller ikke denne gangen klarte å slå en av De fire store. Spurs har spilt 65 ganger mot Manchester United, Chelsea, Arsenal og Liverpool i Premier League - og bare vunnet to ganger på bortebane.

LAMPARD-PASNING: Det var selvfølgelig ikke det han prøvde på, men Frank Lampard sto bak den målgivende pasningen til Darren Bent.
KORTVARIG GLEDE: Juliano Belletti sendte Chelsea i ledelsen.