Berg: - Edu bør bli værende

Trenerens råd til spissjuvelen.

(Dagbladet.no): Chinedu Obasi Ogbuke scoret to mål, og var en kraftig bidragsyter til at Ullevaal-publikummet fikk se en underholdende og morsom kamp i oppgjøret mellom Lyn og RBK i går.

Spesielt andremålet var det klasse over, da nigerianeren fintet seg inn i motstanderfeltet, smatt mellom to RBK-spillere, og til slutt satte ballen kontrollert i det uttagbare hjørnet for Lars Hirschfeld.

Med fem tippeligamål totalt, to av dem i går, ligger nigerianeren på 8. plass på Dagbladet.nos spillerbørs. I går satt flere klubber på tribunen for å se på spissen, skriver Dagbladets papirutgave i dag. 

Henning Berg råder eleven sin til å bli i Oslo. Hvertfall til sesongen er over.

- Jeg tror det er bedre for han å være i Lyn til sesongslutt. Hvis han får spille seg i form er det lettere for han å komme til en klubb som et førstevalg, og ikke et tredje eller fjerdevalg, sier Lyn-treneren.

Berg mener spissjuvelen ikke har vært like "sharp" i år som i fjorårssesongen, men er helt sikker på at Edu bare blir bedre og bedre utover sesongen. Da er det gunstig at Lyn ikke sitter på en kontrakt som går ut etter denne sesongen, men neste.

- Edu var hvass mot Rosenborg, men har ikke vært like god i år som i fjor. Ikke vært like mye på banen heller. Men han viser tendenser igjen, og fortsetter han videre slik kommer det til å bli endel mer interesse rundt han, sier Berg, som mener spissen kan spille i hvilken som helst liga i verden.

En annen offensiv bidragsyter i går var Daniel Braaten. Tidligere har det blitt kjent at 25-åringen følges av klubber i Premier League, men RBK-trener Knut Tørum er ikke redd for å miste angrepsvåpenet sitt.

GRATULERES: Edu viste hva som bor i kroppen hans på Ullevaal. Her gratuleres han av lagkamerat Espen Hoff, som selv var god i går. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix
GRATULERES: Edu viste hva som bor i kroppen hans på Ullevaal. Her gratuleres han av lagkamerat Espen Hoff, som selv var god i går. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix Vis mer

- Daniel har lovet oss å bli, sa Tørum etter kampen i går.

Berg: - Edu bør bli værende
EDU BØR BLI: Det mener Lyn-trener Henning Berg.
KAN FORSVINNE: Daniel Braatens kontrakt går ut etter sesongen, men har ifølge RBK-trener Knut Tørum lovet å bli.