Berg: - Har aldri vært bedre

Runar Berg markerer seg sterkt i italiensk serie A, og det til tross for at han spiller på et bunnlag. - Jeg har vel aldri vært bedre enn jeg er nå, sier Runar Berg til Dagbladet.

Sjøl om han stortrives og storspiller i verdens tøffeste liga, nekter den beskjedne midt- baneeleganten å lansere seg sjøl som et alternativ i Sembs EM-tropp.

- Du får meg ikke til å lansere meg sjøl som kandidat. Jeg er definitivt ikke i kjernen av landslagskandidater. Jeg vil heller ikke si til Semb at jeg fortjener en sjanse, sier Berg.

- Du må vel ha tenkt litt på landslaget og EM?

- Tanken har jo streifet meg, og det hadde vært en opplevelse å være med i EM.

Mer rutine

Berg er ikke i tvil om at han er minst like god som han var da han spilte i Rosenborg. Også den gang var han et hett navn i landslagsdiskusjonen.

- Jeg tenkte mer på landslaget høsten 1998. Da trodde jeg ærlig talt at jeg skulle få en sjanse etter å ha spilt godt i Champions League på høsten.

Sjøl om Venezia er fjerde sist på tabellen i Italia, mener Berg at han har fått mer rutine og stabilitet av å spille på et høyt nivå.

- Her er alle kamper knallharde. Vi møter gode lag hver uke, og det har gitt meg enormt mye rutine og erfaring. Derfor er jeg minst like god, sier Berg.

B-lag

Berg har et godt eksempel på hvor høyt nivået er.

- Da vi spilte returkampen i cupen tirsdag kveld, så hadde Lazio byttet ni spillere fra den første kampen. Men på dette «b-laget» spilte både Simone, Inzhagi og Mancini. Det sier egentlig alt om nivået jeg spiller på nå.

per.angell.berntsen@dagbladet.no