Berg: - Imponert av gutta

Lyn kom til Skien uten sin juvel, John Obi Mikel. Men dro hjem med den eneste verdien som teller på en fotballtabell: tre poeng.

SKIEN (Dagbladet): Den siste tids støy rundt det nigerianske supertalentet så ikke ut til å prege Oslo-laget i mandagens møte med Odd Grenland. Først skrudde Jan Derek Sørensen inn 1-0 like før pause, deretter øket Jo Tessem til 2-0 midtveis i 2. omgang.

Og Lyn var best. I absolutt alt.

- Om jeg er imponert? Ja, jeg har vært imponert over gutta i alle kampene, jeg, sier Henning Berg, fortsatt ubeseiret som Tippeliga-trener.

- Soko var god

- Men oppladningen til denne kampen var vel spesiell?

- Ja, det er klart. Ingen er upåvirket over det som har skjedd med Mikel den siste uka, men vi har forsøkt å forberede oss som normalt. Hele laget gjør en fin jobb her i dag, dette var en meget bra seier for oss, og Soko (Tomasz Sokolowski, red. anm.) kommer inn på Mikels plass og gjør en god kamp.

- Er det forskjell på Lyn med og uten Mikel?

- Så det sånn ut her i dag? spør Berg før han velger å svare på spørsmålet sjøl.

FRISPARKHELT: Jan Derek Sørensen prikket inn et lekkert frispark. Foto: TORBJØRN BERG
FRISPARKHELT: Jan Derek Sørensen prikket inn et lekkert frispark. Foto: TORBJØRN BERG Vis mer

- Det er klart, Mikel er en god spiller, men vi spiller på nøyaktig samme måte om han er med eller ikke. Det gjør ingen forskjell.

- Har du med Mikel i planene dine framover?

- Jeg håper jo at han kommer tilbake, men mest av alt håper jeg at Mikel får lov til å bestemme sjøl hva han vil, hvor han sjøl vil spille fotball. Akkurat nå tror jeg ikke han gjør det, sier Henning Berg.

- Synd på Mikel

Også Jo Tessem håper å se Mikel tilbake i Lyn-drakta med det første.

- Han er i hvert fall velkommen tilbake. Vi synes utrolig synd på Mikel og det han må gjennom. Han er én av gutta, sier Tessem.

Da juvelen var borte, overtok han sjøl hovedrollen på Lyn-laget. Først ble han felt av Pelle Nilsson minuttet før pause. Jan Derek Sørensen skrudde frisparket vakkert i mål. Så satte han ballen iskaldt mellom beina til Erik Holtan etter 71 minutter.

Odd-trener Arne Sandstø deltok ikke i jubelen.

- Sviktet av dommeren

Sandstø mente dommer Svein Oddvar Moen hadde en avgjørende innvirkning på kampresultatet.

- Han blåser ikke straffe når Espen Hoff blir sparket ned etter 33 minutter. Deretter overser han at Pelle Nilsson blir revet ned forut for Lyns andre mål. Dommeren svikter oss i to avgjørende situasjoner, sier Sandstø.

Henning Berg vifter debatten til side.

- Jeg kommenterer ikke dommere og jeg kommenterer ikke Arne Sandstø. Jeg konsentrerer meg om Lyn og det vi driver med, sier Henning Berg.

Akkurat nå er det nok til å lede et Lyn-lag i toppen av Tippeligaen. Arne Sandstøs menn ligger helt sist.

STORFORNØYD: Henning Berg har aldri blitt skuffet av spillerne sine - og ble det heller ikke i dag.