Berg: - Må spille opp mot vårt beste

Men Bjarmann tror det blir lett mot VIF.

• Følg Vålerenga - Lyn direkte kl. 21.30!

(Dagbladet.no): Vålerenga og Lyn møtes i den elleve serierunden av Tippeligaen i kveld. Henning Berg har respekt for motstanderen, selv om VIF ikke har vunnet mot Lyn i et tellende oppgjør på 26, seksogtyve, år.

- Vålerenga er et bra lag. De er gode defensivt, og sterke på kontringer, så vi er helt klart nødt til å spille opp mot vårt beste for at vi skal fortsette vår gode statistikk mot dem, sier Henning Berg til Dagbladet.no.

Like ydmyk er ikke sportssjef Torgeir Bjarmann. Men smilet på lur fastslår han at kampene mot Vålerenga er som rene transportetapper å regne.

- Er det et lag jeg elsker å slå, og det skjer stort sett hver gang, så er det VIF. Enten det har vært med Lyn eller LSK, er det alltid kamper med stor stemning og bra trøkk på tribunen. Det skal bli deilig å reise hjem med ny seier, fastslår han eplekjekt overfor Lyn TV. 

Samtidig innrømmer han at Lyn også har hatt en god porsjon flaks i de siste lokalderbyene.

- I fjor var vi underlegne i spill, men det er målene som teller, sier han.

Og apropos mål: Erling Knudtzon har scoret i tre kamper på rad for Lyn, og er en av hele elleve forskjellige spillere som har scoret for Oslo-laget i år. Det ser Berg på som en styrke.

MÅ OPP MOT MAKS: Henning Berg vet at Lyns gode statistikk mot Vålerenga ikke vil hjelpe dem stort i kveld. Han er klar på at laget hans må prestere opp mot sitt beste for at det skal bli nok en derbyseier. Foto: John Terje Pedersen/Dagbladet
MÅ OPP MOT MAKS: Henning Berg vet at Lyns gode statistikk mot Vålerenga ikke vil hjelpe dem stort i kveld. Han er klar på at laget hans må prestere opp mot sitt beste for at det skal bli nok en derbyseier. Foto: John Terje Pedersen/Dagbladet Vis mer

- Knudtzon er jo ikke normalt en målscorer, men det er en klar styrke at vi har såpass mange som kan bidra med mål. Samtidig håper jeg jo at Powell og Edu fortsetter der dem slapp mot Brann, sier Berg, som ikke vil svare på om Matias Almeyda starter sin første kamp mot VIF i kveld.

- Det går fremover med han. Mot Brann fikk han jo 35 minutter. Han er en bra spiller med stor fotballforståelse, men lagoppstillinga i kveld holder jeg for meg selv en stund til, sier han.

Berg: - Må spille opp mot vårt beste
<B>STOR FALLHØYDE:</B> Det beste Torgeir Bjarmann vet er å slå Vålerenga.