Berg avviser Nordlie-støtte

- Jeg var ikke involvert i prosessen, sier han.

• Dagbladet.no direkte: Følg Bodø/Glimt - Lillestrøm fra kl. 19

(Dagbladet.no): Da Uwe Rösler ble sparket og Tom Nordlie ansatt som Lillestrøm-trener for halvannet år siden, var Per Berg arkitekten bak disse avtalene.

Den avgjørelsen ble tatt mot viljen til blant andre manager Jan Åge Fjørtoft, som sto sentralt i maktkampen som endte med at Nordlie trakk seg før helga

Men spillet i forkant skjedde uten innblanding fra Per Berg, forsikrer han sjøl.

- Jeg har ikke hatt noe som helst med dette å gjøre. Ikke har jeg engasjert meg til støtte for Nordlie. Og ikke har jeg engasjert meg motsatt vei, sier Berg til Dagbladet.no.

- Har måttet trappe ned

Siden han annonserte salget av Lillestrøm Sportsklubb AS tilbake til klubben for fire kroner i fjor, har han trukket seg mer og mer ut av den sportslige styringen.

- Jeg har måttet trappe ned, av forskjellige årsaker. Jeg begynner å merke alderen, forklarer 63-åringen.

PÅ SIDELINJA: Per Berg har ikke engasjert seg i prosessen som endte med at Tom Nordlie ga seg som Lillestrøm-trener. Foto: LARS EIVIND BONES/DAGBLADET
PÅ SIDELINJA: Per Berg har ikke engasjert seg i prosessen som endte med at Tom Nordlie ga seg som Lillestrøm-trener. Foto: LARS EIVIND BONES/DAGBLADET Vis mer

Per i dag har han ingen formelle roller - og heller ingen innflytelse, mener han sjøl.

- Jeg har kanskje vært til stede på én trening i år, så jeg er nesten ikke involvert i de hele tatt, bedyrer Berg.

- Hvor mye kontakt har du med lederne i klubben i dag?

- Jeg snakker av og til med folk i klubben, fordi jeg fortsatt er investor og sponsor. Men dette er mer tilfeldige samtaler, sier han.

- Må være forberedt på opp- og nedturer

Fordi han er ute av det, og dermed ikke har full oversikt, vil han heller ikke kommentere om han er overrasket over at Nordlie - mannen han hentet inn - måtte gå.

- Fotballen er så rund ... Man må være forberedt på at det kan gå opp og ned, nøyer den tidligere storspilleren seg med å si.

- Hva tenker du om de tre som overtar midlertidig?

Berg avviser Nordlie-støtte

- Jeg har inntrykk av at de er flinke gutter, så det blir nok bra, svarer Berg, som ikke vil ha noen formening om hvorvidt trioen Frode Grodås, Erland Johnsen og Erlend Slokvik kan være en løsning også på lengre sikt.

- Det har jeg ikke noe med, konstaterer han.

Det han derimot har noe med, er hvor mye midler Lillestrøm på sikt kan bli tilført for å styrke spillerstallen - noe som har sett svært nødvendig ut så langt i sesongen.

- Det er for tidlig å si om det kan komme nye midler til spillerkjøp, sier Berg.

INN: Tom Nordlie ble ansatt som Lillestrøm-trener i midten av november 2006.
UT: Halvannet år etter ansettelsen måtte Tom Nordlie igjen innta podiet på Åråsen. Denne gangen fordi han gikk av som LSK-trener.