Berg backes opp

Semb: «Du kan ikke være paranoid og gardere deg mot negative episoder»

Hva synes du om Bergs skyllebøtte? Bli med i diskusjonen!

Henning Berg har vært på førstesidene fordi han nektet å snakke med TV2 på Gardermoen søndag kveld. Blant folket mener ni av ti at United-proffen var i sin fulle rett. Nils Johan Semb så ikke innslaget og vil derfor ikke kommentere saken spesielt. Helt siden jeg overtok som landslagstrener har spesielt ett spørsmål dukket opp oftere enn andre. Det går på spillernes atferd og om jeg synes pengene og suksessen har gått til hodet på dem. Og svaret er nei - jeg synes ikke det. Når gruppa er samlet, er alt som før. På bussen opp til gårsdagens trening på Ullevaal leste jeg om Hennings konfrontasjon med TV2 på Gardermoen. Fordi jeg ikke har sett det som skjedde, avstår jeg fra å mene noe om den saken. Men det jeg kan si, og som er veldig viktig, er at vi har helt klare retningslinjer når det gjelder media. Under pressekonferanser og arrangementer hvor media er invitert, skal spillerne være tilgjengelige.

Personlig er jeg veldig opptatt av å ha et godt og ryddig forhold til skrivende presse, radio og TV. Og jeg er også positiv til at spillerne stiller opp ut over de tidspunktene da de må være tilgjengelige. Men dette er noe de kan velge sjøl, og i ordet valg ligger det veldig mye.

Det også være lov til å si nei.

Det fokuset vi opplever nå, vil bare øke fram mot EM-sluttspillet. Sånn er det å være et landslag. Og derfor må vi være oppmerksomme på de handlingene vi gjør og hvilke konsekvenser det kan få.

Du kan ikke være paranoid og gardere deg mot negative episoder. Men jeg kan si at jeg ikke vil ha det.

Jeg opplever ikke at jeg møter bortskjemte folk når jeg er sammen med spillerne.

Ikke kadaverdisiplin

Hvordan de oppfører seg andre steder, vet jeg ingen ting om. Men for meg er det viktig at alle vet hvor de kommer fra, at de har evnen til å holde beina på jorda og at idrettens usikkerhet står klart for dem. For ingen er på topp hele tida. Det alle huske.

I landslaget har vi et regelverk når det gjelder spillernes atferd. Jeg snakker ikke om kadaverdisiplin - bare retningslinjer som må være der.

Vi har vært gjennom det og jeg vil ta en gjennomgang til før EM. Med nye grupperinger vil det alltid være nye problemstillinger.

Ferdig med Frankrike

Både i USA i 1994 og før og under Frankrike-VM for to år siden var det grums vi kunne vært foruten. Jeg skjønner at Egil (Olsen) ble veldig skuffet. Men Frankrike er vi ferdige med, det er utdebattert og ingen ting å rippe opp i. Jeg er ganske sikker på at sånne episoder som vi opplevde der er over.

Men sikker blir du aldri og derfor vil jeg ikke være kategorisk. Jeg håper imidlertid at bevissthetsnivået hos den enkelte er større nå. Og derfor vil jeg bli negativt overrasket hvis så skjer. Jeg forventer at hver og en oppfører seg innenfor reglene som gjelder.

Hjemme før midnatt

Slik vi har det nå, og slik det også vil være under EM, er at spillerne skal være hjemme på hotellet mellom klokka 23.30 og 23.45. Det vil det ikke bli noen forandring på.

Vi jobber veldig med rollene til den enkelte. Først og fremst prøver vi sjølsagt å bli bedre på fotballbanen, men også utenfor er det viktig å være god. Og hvis noe skjer - som det stort sett gjør rundt alle lag i et sluttspill - så får vi løse det der og da. Men som sagt - det er ikke noe jeg går rundt og er redd for.

RYDDIG FORHOLD: -Personlig er jeg opptatt av å ha et godt forhold til den skrivende presse, radio og TV, sier Nils Johan Semb . Her i samtale med hissigproppen Berg.