Berg ber spillerne vise nettvett

Etter utestengingen av Antony Ujah.

VIS NETTVET: Henning Berg vet selv hvordan mediene fungerer. Derfor slår Lillestrøm-treneren hardt ned på Anthony Ujahs sutring. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
 


Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
VIS NETTVET: Henning Berg vet selv hvordan mediene fungerer. Derfor slår Lillestrøm-treneren hardt ned på Anthony Ujahs sutring. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Foto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer

Henning Berg vet selv hvordan mediene fungerer. Derfor slår Lillestrøm-treneren hardt ned på Anthony Ujahs sutring. LSK har utestengt Ujah fra generalprøven mot Odd Grenland fredag. Spissen ytret seg negativt på nettsamfunnet Facebook da romerikingene tidligere i uken kvittet seg med Alhassane Dosso.

20-åringen uttalte seg også negativt om saken i intervjuer. — Det er en læringsprosess for Anthony og hele laget. Vi har noen regler og retningslinjer som vi alle sammen forholder oss til. Det er ekstremt viktig at klubben og laget er det viktigste. Det er en kombinasjon av det han skrev, intervjuer som ble gjort og møter jeg har hatt med Anthony som har gjort at vi har valgt den reaksjonen og straffen for det som har skjedd, sa Henning Berg til NTB under torsdagens kick off foran neste ukes seriestart.
I frustrasjon Det betyr ingen Ujah mot Odd, men en av LSKs viktigste spillere er med når de gulsvarte gjester Stabæk i serieåpningen 20. mars. — Han er klar med blanke ark på mandag, sa Berg. Den tidligere landslagskapteinen og England-proffen vet hvordan mediene håndterer spisse utsagn, og er tydelig på at bruk av Facebook og Twitter kan bli en utfordring for norske fotballklubber i 2011. — Vi ser lignende situasjoner fra England og Sverige hvor spillere har fått sparken eller blitt solgt på grunn av ting de i frustrasjon legger ut til det de tror er kamerater, og så har du litt for mange kamerater på Facebook og så havner det på nettet og i avisene, mente Berg.
Utfordrende Flere av klubbene i eliteserien har kurset og gitt råd til sine spillere om hva de kan og ikke kan ytre på ulike nettsamfunn. — Det er ting som kan være uheldig for klubb, lagkamerater og andre. Derfor er det viktig at spillerne er bevisst på hva de legger ut. Det man før i tiden snakket om på rommet med en kompis og som ble der, ender nå fort på nettet og blir stående for alltid. Det er en mye mer utfordrende hverdag enn vi hadde da jeg vokste opp, sa Berg. En god nyhet for LSK-treneren torsdag var at fransk-marokkanske Youssef Sekour er spilleklar. Midtbanespilleren har signert kontrakt med Åråsen-laget fram til 1. august. Han kan være svaret på spørsmålene knyttet til romerikingenes sentrale midtbane.

(NTB)