PÅ VEI BORT?: Patrick Berg (20) er sønnen til Ørjan Berg og nevø til Arild Berg. Nå er Patrick på vei bort fra Bodø/Glimt, noe som Arild reagerer kraftig på. Foto: Jon Olav Nesvold / Bildbyrån
PÅ VEI BORT?: Patrick Berg (20) er sønnen til Ørjan Berg og nevø til Arild Berg. Nå er Patrick på vei bort fra Bodø/Glimt, noe som Arild reagerer kraftig på. Foto: Jon Olav Nesvold / BildbyrånVis mer

Patrick Berg bort fra Glimt?

Berg-bråk i Bodø

- Neste kamp gidder jeg ikke se...

Det vakte oppsikt da Arild Berg nylig skjelte ut Glimt for ikke å satse på nevøen Patrick Berg. 20 år gamle Patrick vil nå forlate moderklubben.

- Jeg syns det er vanskelig å snakke om, sier Patrick Berg om onkel Arilds Facebook-utbrudd. Der han blant annet skrev dette:

«Når Bodø/Glimts trenere åpenbart provoserer Patrick mer enn de motiverer, er min klare mening at de bør ta hatten sin og gå», skrev Arild Berg på Facebook tidligere i sommer.

«Mitt tips er at Patrick fort blir like god som Ørjan (far).Glimt, for min del, driter jeg i nå, neste kamp gidder jeg ikke se», skrev Arild Berg videre.

Dagbladet snakket med 20 år gamle Patrick Berg etter at Glimt og Brann hadde spilt 2-2 søndag. Der fikk Patrick 12 minutter som innbytter. Noe som er ganske symptomatisk for midtbanespillerens 2018-sesong:

Kjent navn

Han har fått sju innhopp så langt i Eliteserien. I tillegg har han spilt to kamper fra start. I begge disse er han blitt byttet ut.

Denne typen avkortet tillit og spilletid har slitt på Patrick Berg. Han har rett og slett ikke slått til ordentlig, eller fått anledning til å slå til, selv fire år etter A-lagsdebuten mot Odd en varm sommerdag i 2014.

Patrick har litt av en fotball-ballast med seg i livet:

Bestefar Harald Berg ble i sin tid kåret til «Tidenes norske fotballspiller». Pappa Ørjan er også regnet som en av norsk fotball største midtbanespillere. I tillegg har onklene Runar og Arild satt sitt preg på norsk toppfotball i mange år.

Patrick Berg fortsetter på sine tanker om onkel Arilds Facebook-utbrudd:

- Det er fint med støtte fra familien. Men her lå det nok mer bak. Min situasjon var nok bare det som fikk glasset til å renne over. Jeg tror Arild mener at flere unge Glimt-spillere enn meg er blitt borte på veien, fordi de ikke er blitt satset på.

- Er du enig med onkel Arild?

- Det vil jeg ikke si noe om.

- Er avgjørelsen om å forlate Glimt endelig?

- Ja. Glimt ville ha en avklaring. De mente det ikke var gunstig om vi skulle gå rundt og «lure» på hverandre. Og siden min situasjon i Glimt ikke har endret seg på seks måneder, tok jeg et valg. Jeg vil utvikle meg et annet sted.

Uviss framtid

- Har du ny klubb på gang?

- Nei. Jeg har agent som tar seg av dette.

- Må din nye klubb være i norsktoppen?

- Nei. Jeg er åpen for klubber som ikke spiller i Eliteserien også. Det jeg først og fremst vil, er å føle tillit. Vite at jeg blir satset på.

- Er det tyngende å være en Berg i Bodø, og skulle fylle skoene etter en bestefar, en far og to onkler som har vært så gode og berømte?

- Nei. Jeg tenker på meg selv som Patrick, ikke som neste generasjon Berg.

Aasmund Bjørkan, sportslig leder i Glimt, er tydelig på at Patrick Berg er ønsket.

- Vi ønsker sterkt at Patrick skal fortsette karrieren her på Aspmyra. Samtidig forstår vi at en så talentfull spiller ønsker mer spilletid.

- Er han tapt for Glimt?

- Nei, vi håper fortsatt at Patrick vil signere ny kontrakt med oss. Og det kommer vi til å jobbe for.

PS: Arild Berg har ikke besvart Dagbladets henvendelser

IMPONERER IKKE: England slo Sverige 2-0 og er klare for sin første VM-semifinale siden 1990. Angrepsspillet er derimot ikke noe å skryte av, ifølge Dagbladets kommentator Esten O. Sæther. Programleder er Øyvind Godø. Vis mer