Berg-dobbel gir sølv?

BODØ/GLIMT BRANN 3-0: Runar Berg skyter Bodø/Glimt nærmere seriesølv. Han var mannen bak 3-0 over Brann søndag.

Seieren var i største laget etter spill og sjanser på Aspmyra. Brann skapte flere muligheter, men var fryktelig ineffektiv i avslutningene.

Hjemmelaget utnyttet sjansene langt bedre. Nå er det fotballfeber i byen selv om kald høstluft siger inn over Bodø.

Berg scoret to flotte mål på skudd. Det ene kom fra nesten 25 meter og smøg inn oppe i det ene krysset bak Ivar Rønningen.

Branns keeper ble utvist for en felling kvarteret før slutt. Stig Johansen bommet på skuddet som innhopper Håkon Opdal reddet. Johansen revansjerte seg da han la på til 2-0 etter 84 minutter.

Like etter skjøt Berg inn sitt andre for ettermiddagen, og det hele var avgjort.

Vil øke

- Nå har vi fem poeng ned til bronseplassen. Jeg håper at avstanden kan bli enda større. Kanskje allerede etter bortekampen mot Rosenborg til helgen, sa Runar Berg. Sammen med keeper Tor Egil Horn var han best hos Glimt.

Brann-trener Mons Ivar Mjelde godtok rødt kort til Ivar Rønningen. -Personlig mener jeg at det er nok med et straffespark i en slik situasjon, men dersom reglene sier utvisning er det bare å godta det, sa Mjelde.

Hans lag var på vei mot medaljekampen. Men den siste uken har gitt to tap. Dermed må Brann absolutt se seg mer bakover på tabellen enn framover.

Seyi Olofinjana var Mjeldes beste elev.

(ntb)