TILBAKE TIL ENGLAND? Henning Berg spilte fotball for britiske klubber fra 1993 til 2004. Nå kobles han til en klubb i League One, som manager. Foto: Lise Åserud / Scanpix
TILBAKE TIL ENGLAND? Henning Berg spilte fotball for britiske klubber fra 1993 til 2004. Nå kobles han til en klubb i League One, som manager. Foto: Lise Åserud / ScanpixVis mer

Berg en av bookmaker-favorittene i Bury

Kobles til ledig jobb.

(Dagbladet): Bury er tabelljumbo i League One, nivå tre i England, og står uten seier på åtte seriekamper.

Nå er klubben ute etter en ny manager. Bookmakerne tror norske Henning Berg er en av de heiteste kandidatene, skriver lokalavisa Bury Times.

Berg og Mcllroy Da Ståle Solbakken fikk jobben i Wolverhampton skjedde ting fort da han var utpekt til oddsfavoritt. Også Ole Gunnar Solskjær ble nevnt raskt hos bookmakerne da Aston Villa var interesserte.

Nå er Berg er fjerderangert hos flere britiske bookmakere til Bury-jobben, etter tidligere Hull-sjef Phil Brown, Manchester United-legende Sammy Mcllroy og eks-Nottingham-sjef Brian Laws.

Setter du en hundrelapp på Berg som ny Bury-sjef på Gigg Lane i formiddag får du 900 kroner tilbake dersom han får jobben.

Også The Sun skriver at tidligere United-stopper Berg er aktuell for jobben som sjef for klubben som holder til bare 13 km nordvest for Manchester.

Selv har ikke den norske treneren hørt noe fra Bury.

- Nei, jeg har ikke snakket med dem selv. Men jeg kjenner folk i England, og jeg vet ikke om andre har snakket med Bury slik at de kjenner til at jeg er tilgjengelig, sier Berg til Dagbladet.

Fem kandidater Bury sparket Richie Barker nylig, og for tida styres laget midlertidig av Peter Shirtliff og Ben Futcher. Det blir ingen varig løsning, meldte Bury-styret lørdag - allerede før årsverste og 1-4 hjemme mot MK Dons.

- Styret har satt opp en kandidatliste med fem mulige managere for Bury FC. Vi skal ha intervjuer de neste par dagene, og vi håper vi kan avsløre The Shakers nye manager før neste helgs kamp mot Stevenage, skriver Bury på sine nettsider.

Berg jobber for tida som ekspertkommentator i TV2 og har vært uten trenerjobb siden han fikk sparken i LSK i oktober 2011.

Britisk er attraktivt I november i fjor ble han koblet til managerjobben i skotske Hibernian, og da sa han til Dagbladet at han ser på alle britiske klubber som attraktive.

- Er alle britiske klubber fortsatt attraktive?

- Ja, men det blir en helhetsvurdering i forhold til sportlig satsing i klubben og familiesituasjonen - om å bo i Norge eller å flytte ut. Det er flere ting som spiller inn. Det blir en vurdering om det er riktig for meg og oss, og det vil vurdere fra klubb til klubb, sier Berg.

- Jeg har fått endel forespørseler fra forskjellige klubber, både i Norge i utlandet.

Når det gjelder Bury sier Berg at han kjenner godt til klubbens beliggenhet på kartet, mellom to av hans tidligere klubber: Blackburn og Manchester United.

- Jeg tror kanskje jeg har spilt der, jeg husker ikke for å være helt ærlig, sier Berg.