Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Berg endrer på alt

Moldes nye trener Odd Berg vil fjerne alt Gunder Bengtsson sto for. Han åpner garderobene for pressen, henter opp unggutter og vil sjarmere publikum i Molde.

Spillet om pengekompensasjonen tok slutt i går. Gunder Bengtsson tar det han får og drar fra Molde med et smil. Han tar med seg resten av det svenske trenerkorpset. Bare Dag Opjordsmoens retrett fra Bodø/Glimt 10. mai i 2001, hindrer svenskene i å sette norsk rekord i tidlig trenerskifte. Inn kommer Moldes gamle storscorer Odd Berg. Lokalt forankret med stor suksess i Moldes rekrutteringsarbeid og kanskje viktigst - godt likt av alle. Det likes neppe mindre at han på det nærmeste vil kondemnere Bengtsson-stilen.

- Du kommer til å droppe 4-4-2, gå tilbake til 4-3-3 og endre på det meste av det Gunder Bengtsson har innført?

- Det skal du ikke se bort fra.

- Allerede mot Tromsø i helga?

- Litt for tidlig å si. Jeg skal ha møte med spillerne først.

- Endrer spillestil

Berg var aldri i tvil da han fikk tilbudet i går.

- Jeg ble spurt klokka 12.00, og trengte et par timer før jeg bestemte meg. Av kjærlighet til klubben min så følte jeg vel ikke at jeg hadde noe valg. Det ville være feigt å si nei.

- På kort sikt må jeg prøve å skape entusiasme og glød blant spillerne slik at de får trua på at de kan vinne kamper igjen. Vi skal endre spillestil, tørre å gå oppover på banen, spille angrepsfotball og sjarmere publikum.

- Med nye spillere?

- Vi kommer ikke til å kjøpe nye spillere. Vi satser på de vi har, som er mer enn gode nok til å prestere. Men jeg kommer i løpet av kort tid til å ta opp to-tre yngre spillere fra egne rekker.

Åpner dørene

Det blir også slutt på Bengtssons særnorske presseopplegg med stengte gardrober.

- Jeg vil åpne garderoben for pressen igjen etter kampene. Dette handler om folkelighet, sier Berg.

For Odd Berg handler det mest om å skape ro - og tro.

- Spillerne må ville ha ballen. Ikke være redd for den. De må tørre å feile. Senke skuldrene og by seg fram. Ellers har vi ingen sjanse.

- Hva med alle svenskene og islendingene Bengtsson hentet?

- De har ingen grunn til å føle seg redde. Om de ikke får spille, så er det fordi de ikke er gode nok og ikke fordi de er utlendinger.

- Nødvendig skifte

Spillerne utnevnte i går langtidsskadde Arild Stavrum til talsmann. Molde-gutta ønsker ro til å forberede seg optimalt foran møtet med Tromsø søndag.

- Situasjonen var så vanskelig at det var nødvendig med et skifte. Det verste har vært at vi har glemt vårt eget spill. Vi har blitt opplevd som noe negativt i byen vår. Folk har ikke hatt trua på oss, og ikke kommet på kampene, sier Stavrum.

- Hva har Gunder gjort galt?

- Nå skal vi glemme det som har vært. Ingen tjener noe på at vi fortsetter å snakke om hva som var galt med Gunder og Kalle.

Men Stavrum er hjertene enig med Odd Berg i hva som er riktig medisin.

- Jeg kjenner Odd Berg godt. Han har stor respekt blant spillerne. Nå må vi gi blaffen i å spille resultatorientert fotball. Vi må tørre å angripe. Slippe oss opp fra posisjoner bak på banen uten å tenke på om det vil bety et baklengsmål. Vi skal kose oss på banen. Da vil publikum også kose seg.

NY MANN: Odd Berg er mannen som overtar Gunder GBengtsson i Molde. - Vi skal endre spillesrtil , tørre å gå oppover på banene, spille angrepsfotball og sjarmerree, spille amgrtspille angrepsfotball o sjarmere,
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media