Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Berg fikk kampen Beckham ikke fikk

Men synes ikke synd på sin gamle lagkamerat.

(Dagbladet.no): David Beckham har trent med Arsenal i håp om å få spille sin kamp nummer 100 mot Sveits, men Englands nye landslagssjef Fabio Capello er ingen sentimental mann - og vraket 32-åringen til troppen.

Situasjonen til Beckham minner litt om Henning Bergs trøblete vei mot 100-kampen.

Vår gamle landslagskaptein spilte sin 99. landskamp da Norge møtte Spania i den første av to playoff-kamper til EM, 15. november 2003.

Normalt ville han fått jubileumskampen på Ullevaal i returoppgjøret, men fordi Berg pådro seg gult kort i Spania, måtte han stå over.

Etterpå ble Berg uoppfordret lovet en kamp nummer 100 av fotballpresident Per Ravn Omdal, før det varslede karrierepunktumet den kommende sommeren.

Det skulle vise seg vanskeligere enn antatt.

«Da glemmer vi hele greia»

Da Nils Johan Semb trakk seg som landslagssjef, var ikke etterfølger Åge Hareide like opptatt av å øke Bergs kampantall fra 99 til 100 som det fotballforbundet var.

EMOSJONELT FARVEL: Men Henning Berg synes ikke det var den hundrede landskampen som var viktig i seg selv, men at han fikk avsluttet karrieren på en fin måte. Her blir han omfavnet av Ole Gunnar Solskjær idet han forlater banen som fotballspiller for aller siste gang. Foto: SCANPIX
EMOSJONELT FARVEL: Men Henning Berg synes ikke det var den hundrede landskampen som var viktig i seg selv, men at han fikk avsluttet karrieren på en fin måte. Her blir han omfavnet av Ole Gunnar Solskjær idet han forlater banen som fotballspiller for aller siste gang. Foto: SCANPIX Vis mer

Han fikk den imidlertid til slutt - i privatkampen mot Wales 27. mai 2004. Etter et kvarter ble Berg byttet ut, og det ble et emosjonelt farvel ut av banen. En lang og minnerik karriere var over.

I sin biografi la ikke Berg skjul på at han mislikte behandlingen fra Hareide inn mot Wales-kampen. Han ble ikke tatt ut i den offisielle troppen og fikk ikke trene med resten av laget.

«Da glemmer vi hele greia. Jeg har spilt 99 kamper. Jeg er fornøyd med det. Helt seriøst. Det kan du si til Hareide» sa Berg på telefonen til landslagsassistent Stig Inge Bjørnebye.

I etterkant har han imidlertid vært glad for at kampen ble en realitet. Men til Dagbladet.no avviser Berg at det var selve tallet 100 som var viktig.

- Tallet var ikke viktig i det hele tatt. Det som betydde noe var den ålreite avslutningen jeg fikk på karrieren, mentalt og alt mulig. Det var en hyggelig gest fra forbundet, og det ble veldig fint, sier han.

I dag er han mer diplomatisk om Hareides rolle.

- Norge skiftet landslagstrener, Åge tok over, og det ble mye fram og tilbake da på kommunikasjonsbiten og hvordan ting skulle gjøres. Det hadde blitt lettere om Åge var trener den gangen Per Ravn Omdal sa forbundet ville ha en kamp hvor de gjorde litt stas på meg.

- Beckham skal spille videre

image: Berg fikk kampen Beckham ikke fikk

Berg spilte i skotske Rangers det siste året, og egentlig skulle han rundet milepælen i privatkampen mot Russland i april. Men siden Norge møtte øst-europeisk motstand i EM-kvaliken, ønsket Hareide å bruke spillerne som skulle være med videre.

- Det skjønner jeg veldig godt. Hareide ville heller gi meg kampen mot Wales, og det var helt fint. Jeg fikk en fin mottakelse av publikum, og de jeg har spilt med og mot. En bra måte å avslutte karrieren på, sier han.

Nettopp derfor synes han ikke særlig synd på David Beckham. I England har kommentatorer brukt ord som «cruel» om Capellos vraking, men den går ikke Berg med på.

- Beckham er vel fortsatt en aktiv fotballspiller? Han skal spille videre, mens jeg var i min siste sesong. Derfor blir det annerledes, sier Berg til Dagbladet.no.

<B>MØTTE MOTBØR:</B> Åge Hareide var ikke begeistret for all oppmerksomheten rundt Henning Bergs landskamp nummer 100.
<B>BLE UTELATT:</B> David Beckham må håpe på flere sjanser til å runde 100 landskamper for England.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media