- Berg har vært på jobbintervju med skotsk klubb

Kilmarnock kan bli nordmannens neste arbeidsgiver.

NY JOBB? Henning Berg har vært uten jobb siden han fikk sparken i Blackburn den 27. desember i fjor. Ifølge skotske medier skal han nå være en av kandidatene til å ta over Kilmarnock. Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo  / NTB scanpix
NY JOBB? Henning Berg har vært uten jobb siden han fikk sparken i Blackburn den 27. desember i fjor. Ifølge skotske medier skal han nå være en av kandidatene til å ta over Kilmarnock. Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Henning Berg har vært på intervju for den ledige trenerjobben i Kilmarnock, melder skotske STV.

Den skotske klubben er på trenerjakt etter å ha avsluttet arbeidsforholdet med den populære manageren Kenny Shiels i forrige uke. Nå kan nordmannen bli deres neste hovedtrener.

Henning Berg har ikke trent et fotballag siden han fikk fyken i Blackburn ved juletider. Han fikk kun 57 dager i den engelske Premier League-klubben, som han også har vært spiller for.

- Det er et skittent spill, det er det. Spesielt mot en som tross alt er en gammel helt i klubben. Helt uavhengig av resultatene. Han fortjener bedre. Da er det i hvert fall sånn at fansen må forvente at eierne vet hva de gjør, sa den norske supporterlederen Morten Solberg Helgerud til Dagbladet den gang.

Henning Berg har tidligere trent Lyn, Lillestrøm og Blackburn. I sin aktive karriere som spiller var han innom KFUM Oslo, Vålerenga, Lillestrøm, Blackburn, Manchester United og Rangers. Han fikk 100 landskamper for det norske landslaget, og scoret ni mål på de kampene.

Men den norske treneren får konkurranse om jobben i Kilmarnock, for Allan Johnston skal også ha blitt intervjuet av klubben. Ifølge STV snakket de to med klubben i dag.

Johnston er for øyeblikket manager i Queen of the South, og ble kåret til årets manager i Skottland etter å ha ledet laget til suksess i den nest øverste divisjonen samt til topps i den skotske cupen i år.

Ifølge STV vil klubben også intervjue flere trenere i den kommende uka, og håper å ha en erstatter klar så fort som mulig.

Kilmarnock endte på 9. plass i fjorårets serie.

Dagbladet har ikke lyktes med å komme i kontakt med Henning Berg.