MEN HER SMILER HAN: Daniel Berg Hestad var oppgitt over at Molde slapp til Godset på slutten av kampen, men her smiler når han ser Brann gå opp til 3-0 mot Rosenborg på tven i presserommet. Foto: Svein Ove Ekornesvaag, Scanpix
MEN HER SMILER HAN: Daniel Berg Hestad var oppgitt over at Molde slapp til Godset på slutten av kampen, men her smiler når han ser Brann gå opp til 3-0 mot Rosenborg på tven i presserommet. Foto: Svein Ove Ekornesvaag, ScanpixVis mer

Berg Hestad freste mot manglende Molde-kynisme

Etter at gullfesten ble satt på vent i sluttminuttene.

MOLDE (Dagbladet): Molde - Strømsgodset 2-2.

Det var en meget opprørt Daniel Berg Hestad som møtte pressen etter det som skulle bli gull-oppgjøret på Aker Stadion i kveld. Molde-kapteinen med den årelange karrieren i norsk fotball skulle endelig få drømmen sin oppfylt: Seriegull foran en fullsatt og entusiastisk hjemmearena.

Men så var det Strømsgodset og Anders Konradsen da.

- Det er jo utrolig nok en overgang de får komme på! Det er helt utrolig at vi ikke klarer å være kyniske nok, sa Berg Hestad i pressesonen etter kampen.

Omdiskutert mål Midtbanedirigenten følte at eget lags ambisjoner nok tok litt knekken på gulldrømmen for denne gang. Det var tungt for en aldrende og gull-løs 35-åring.

- Vi kan da for pokker sende ballen etsteds! Det kan ikke være makrellfotball hver eneste gang, freste Berg Hestad, mens han hadde ett øye på Branns utrolige første kvarter mot Rosenborg.

En av de største og mest omdiskuterte grunnene til at det ikke ble noe feiring i Molde i kveld, involverte Anders Konradsen, Knut Olav Rindarøy, en vinkeglad linjedommer og stor forvirring rundt hvor sekstenmeterstreken faktisk går.

Etter det som på tv-bildene virket som en god, gammeldags snubling fra Konradsen, valgte dommeren å blåse for frispark. Det hele for en situasjon som tydelig foregikk innenfor feltet.

- Jeg datt absolutt ikke! Det var noe bein som tok meg der og jeg følte også at jeg var innenfor, men det kan jeg ikke si meg helt sikker på, sa Konradsen til Dagbladet etter kampslutt.

- Var vel borti Også han som angivelig foretok fellingen, Knut Olav Rindarøy, følte at han hadde vært borti Konradsen.

- Jeg var vel borti han, så det var kanskje greit. Uansett så er det jo tåpelig at vi slipper de inn i kampen og at vi slipper inn det målet.

Godset-trener Ronny Deila var også oppgitt over dommeravgjørelsene i den omdiskuterte situasjonen.

- For det første skal det være en klar straffe, og i tillegg får Vilsvik gult kort (for kjeftbruk). En fyr som aldri har sagt noe stygt til noen. Det er nesten sånn at jeg vil ha en unnskyldning fra dommeren for dette.

Scoring ble det uansett og på det påfølgende frisparket. Nevnte Berg Hestad hadde en snikende følelse av at akkurat det kom til å skje.

- Ja! Det er ingen tvil om at jeg fryktet at det kom til å skje. Og det gjorde det, sa Berg Hestad.

Fortsatt med blikket mot Rosenborg — Brann.