Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Berg Hestad ødela Hestads heltestatus. Likevel sjokkerte gruppeleder Molde igjen

Uavgjort mot Ajax til tross for uheldig baklengsmål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Molde - Ajax 1-1 (1-1)

(Dagbladet): Etter den eventyrlige 3-1-triumfen over Fenerbahces verdensstjerner i Tyrkia, var Molde gruppleder før møtet med  Ajax.

Den nederlandske storklubben er kjent for å være en vanvittig talentfabrikk, men kan mer enn bare å avle frem glimrende fotballspillere.

Tre ganger på 70-tallet vant Ajax europacupen og én gang på 90-tallet vant de Champions League. Ajax er en av fire klubber - sammen med Barcelona, Bayern München og Juventus - som har vunnet både Champions League, Cupvinnercupen og UEFA cupen.

Og nå topper Ajax hjemlig liga i Nederland suverent etter å ha kapret 19 av 21 mulige poeng på de sju første kampene. Men gruppeleder Molde klarte de aldri å slå.

Erik Hestad debuterte i Europa League som 17-åring i 2012 før han debuterte i Tippeligaen og kjenner denne arenaen godt. Det viste han da han ga Molde en drømmestart etter sju minutter. Men Victor Fischers skudd via Daniel Berg Hestad sørget for poengdeling.

Superveteranen Berg Hestad (40) gjorde for øvrig en ny glimrende kamp i Europa League og skal ha sin del av æren for at Molde leder sin gruppe med fire poeng etter to kamper.

SCORET: Moldes Eirik Hestad sendte Molde i ledelsen mot Ajax.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
SCORET: Moldes Eirik Hestad sendte Molde i ledelsen mot Ajax. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Ronny Deilas Celtic følger på 2. plass to poeng bak, mens Ajax er nr. 3 og Robin van Persies Fenerbahce er tabelljumbo.

Hestad sørget for drømmestart Molde åpnet best på Aker Stadion og fikk en drømmestart mot det nederlandske storlaget.

Etzaz Hussain ble spilt fri av Mattias Moströ og brukte tiden han trengte på å finne Erik Hestad på bakerste stolpe. 20-åringen løp seg fri og scoret enkelt fra kort hold.

Dermed ledet Molde 1-0 allerede etter sju minutter og på god vei mot å sjokkere Fotball-Europa på ny. Men gleden var relativt kortvarig.

Slo tilbake via Berg Hestad Ajax holdt på å slå etter 15 minutter etter da Riechedly Bazoer testet skuddfoten. Ballen suste i stolpen, men Ajax fikk til gjengjeld marginene med seg kun tre minutter etterpå.

Dansken Victor Fischer skjøt via Daniel Berg Hestad, slik at Molde-keeper Ethan Horvath ble utmanøvrert. Dermed var lagene like langt.

Etter 29 minutter var Frank de Boers menn farlig frempå igjen, men Marek Miliks avslutning gikk like over. Dernest var det Anwar El Ghazi som prøvde seg, men uttelingen uteble og 1-1 holdt seg til pause.

Horvath storspilte Molde åpnet friskt etter pause og spilte seg til en god mulighet omtrent sporenstreks. Tommy Høiland la igjen til Harmeet Singh, men skuddet ble reddet av Ajax' landslagskeeper Jasper Cillesen.

Like etter kom en ny farlig Molde-kontring, men Hestad klarte aldri å flikke Knut Olav Rindarøys innlegg i mål.

Dernest vartet gjestene opp med en megasjanse da Fischer bare skulle stange ballen i mål fra seks meter. Men Horvath vartet opp med en feberredning på streken. Det var som å se Ørjan Nyland på sitt beste.

I det 61. minutt var Horvath nok en gang meget god da han stod i veien for Miliks kontante heading.

Gigantsjanse for Molde Kampuret viste 74 minutter da Joona Toivo banket et frispark i stolpen, som deretter gikk i ryggen på keeper Cillesen, som til slutt fikk fanget ballen.

Molde fortsatte å imponere med lynhurtige og livsfarlige kontringer. Hussain gjorde det meste selv da han holdt på bli Moldes helt etter 83 minutter, men Cillesen leverte varene på streken.

Romsdalingene presset på i sluttminuttene og hadde flere gode muligheter. Men også Ajax var farlige og holdt på å stjele alle poengene på overtid.

Alt i alt var 1-1 og poengdeling et rettferdig utfall.

UHELDIG: 40-åringen Daniel Berg Hestad storspilte på Moldes midtbane, men var uheldig da Ajax utlignet.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
UHELDIG: 40-åringen Daniel Berg Hestad storspilte på Moldes midtbane, men var uheldig da Ajax utlignet. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!