Berg Hestad om det historiske målet: - Et Bruce Lee-spark

Han er 40 år og Europa Leagues eldste spiller. Eller Moldes dieselbil, som Ole Gunnar Solskjær kaller han.

FEIRET SAMMEN: Ole Gunnar Solskjær og Daniel Berg Hestad kunne glede seg over nok en triumf borte mot Celtic. 
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
FEIRET SAMMEN: Ole Gunnar Solskjær og Daniel Berg Hestad kunne glede seg over nok en triumf borte mot Celtic. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / ScanpixVis mer

GLASGOW (Dagbladet): - Jeg vet ikke om jeg forstetter gjennom vinteren, det er kanskje fint å gi seg etter dette, sier matchvinner Daniel Berg Hestad til Dagbladet.

Det er det ikke mange som tror på det.

En av dem er Ole Gunnar Solskjær som gjerne vil ha med Danel Berg Hestad når sluttspillet begynner 18. februar.

- Jeg har ikke ord for det han gjorde i denne kampen, sier Molde-treneren - han var bare fantastisk. Han var god i første omgang og helt enorm etterpå. Men sånn er Daniel, han er som en dieselbil. Han trenger litt tid på å bli varm og komme i gang, sier Solskjær til Dagbladet.

Ydmyk Molde-helt Selv er Berg Hestad beskjeden etter at han både sendte Molde videre til sluttspillet i Europa League og tok rekorden som turneringens eldste målscorer med ett og samme spark på ballen.

- Jeg er bare glad for at jeg får være med på noe sånt som dette her. Å spille kamper som denne på en arena som Celtic Park er helt fantastisk, sier matchvinneren.

Og Berg Hestad sto opp for anledningen. Han styrte midtbanen, tok stort sett bare riktige valg og var akkurat der han måtte være da Molde trengte en redning på målstreken. For da Celtic hadde utliknet til 1-1 og så ut til å være på vei tilbake i matchen var det nettopp veteranen som ryddet opp en av en ellers så kampavgjørende Ethan Horvaths fæles misser. Med hodet.

-Et Bruce Lee-spark Fem minutter senere, i det 37., vant han kampen i den andre enden av banen.

- Jeg scoret med et lite Bruce Lee-spark, forklarer Berg Hestad og fortsetter:

- Stopperen (Tyler Blackett) prøvde å skjerme ballen ut, men jeg fikk beinet på den og scoret. Og det var fortjent, synes jeg - alt i alt var vi bedre enn dem. Men vi var litt heldige også.

- Og det må vi også kunne innrømme, sier Moldes eldste.