Berg-innbytter Bereszynski ble advart før det skjebnesvangre byttet

Kalles inkompetente av egen fotballpresident.

ADVARTE: Legia-keeper Ducan Kuciak. Foto: Foto: Ned Alley / NTB Scanpix
ADVARTE: Legia-keeper Ducan Kuciak. Foto: Foto: Ned Alley / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Bartosz Bereszynskis tre minutter som innbytter i den allerede avgjorte kvalifiseringskampen mot Celtic kostet Legia Warszawa plassen i Champions League. Den polske 22-åringen ble satt innpå av Henning Berg, men hadde ikke sonet ferdig karantenen sin, all den tid han ikke var registrert til Legias to første kamper i kvaliken. 

Nå viser det seg at forsvarsspilleren allerede før han ble satt innpå hadde fått advarsler om at han kanskje ikke var spilleberettiget.

- Uskyldige Celtic Det er britiske Daily Record som i dag skriver at det polske hovedstadslagets sisteskanse, Dusan Kuciak, spurte Bereszynski om karantenesituasjonen før kampen. Kuciak hadde nemlig opplevde noe lignende selv, da han spilte for rumenske Vaslui. 

- Jeg var overbevist om at jeg hadde sonet karantenen min, men jeg kan bekrefte at Dusan reagerte først. Han fortalte meg at han hadde vært borti en lik situasjon i Vaslui, og at jeg burde sjekke det ut. Det var da jeg startet å interessere meg, sier Bereszynsk ifølge Daily Record

Etter at Legia ble kastet ut av turneringa, har klubbledelsen gått hardt ut mot Celtic, og stilt spørsmål ved de moralske sidene av saken. Også Ståle Solbakken kritiserte måten den skotske klubben, og især Ronny Deila, har taklet situasjonen på. 

Bereszynski er derimot klokkeklar på at Celtic ikke kunne ha gjort noe annerledes. 

- Celtic har ingen skyld i denne affæren, bare vi. Dette er den moderne fotballen. Om du ikke er årvåken hele tida, er du ute. 

- Inkompetente Legia Den polske fotballpresidenten, Zbigniew Boniek, har også blandet seg inn i saken. Han jobbet i utgangspunktet aktivt for å få Legia tilbake i Champions League, men skjønte etter hvert at det var fåfengt. 

- UEFA og Celtic er uskyldige. Det er folkene i Legia som er ansvarlige, og de har vist seg å være fullstendig inkompetente. Det står klart og tydelig at det å bruke en suspendert spiller er grunn for utkastelse. Noen hos Legia har gjort en feil de ikke burde ha gjort. 

BYTTA INN: Bartosz Bereszynski. Foto: Roger Gor?czniak
BYTTA INN: Bartosz Bereszynski. Foto: Roger Gor?czniak Vis mer

Boniek antyder at han personlig ville ha gitt opp plassen om han var Celtic, men har samtidig forståelse for at de aller fleste ikke lar en mulighet som den Celtic har fått gå fra seg. 

- Jeg spilte i en europacupfinale hvor 38 mennesker ble drept. Jeg var den eneste spilleren som ga min seiersbonus (618 000 kroner) til ofrenes familier. Men alle er forskjellige, sier den polske fotballpresidenten.

UTE: Legia Warszawa og Henning Berg må belage seg på spill i Europa League. Foto: AP Photo/Czarek Sokolowski/NTB Scanpix
UTE: Legia Warszawa og Henning Berg må belage seg på spill i Europa League. Foto: AP Photo/Czarek Sokolowski/NTB Scanpix Vis mer