Berg kan miste EM

En merkelig dag for Ørjan Berg i går da Rosenborg slo Glimt 3-0 på Aspmyra: Først ble han tatt ut av Semb. Så ble han buet ut. Deretter ble han overgått av lillebror Arild. Og aller verst: Han slo opp en gammel kneskade.

Nå kan Ørjan miste hele EM - et sluttspill han har brukt sju år på å kjempe seg til. 31 år gammel fikk Ørjan Berg i går en siste sjanse av landslagssjef Nils Johan Semb til å bevise at han er en mann for Norge. Men der han satt og knasket betennelsesdempende tabletter i garderoben klokka 22.30 i går kveld, fryktet Ørjan at det spøker. Både for bortelandskampen mot Slovakia lørdag - og for EM som starter om mindre enn tre uker.

Forferdelig surt

- Forferdelig surt hvis det skjer, mener Ørjan, som nærmest hinket fra Aspmyra etter å ha vært med på å knuse gamle lagkamerater i Glimt - resultatmessig. 31-åringens landslagskarriere er et broket kapittel. Han debuterte under Tord Grip sommeren 1988 mot Irland. I dag - 12 år seinere - står han bokført med bare 19 landskamper. Han spilte en «juksekamp» på La Manga i januar. Den forrige fikk han før VM i USA i 1994!

Ikke frisk nok

Ørjan har slitt med en skade, en betennelse i høyre kne, i tre-fire uker. I går kveld ble skaden slått opp. - Slik situasjonen er nå er jeg ikke frisk nok til å spille landskamp. Nå har jeg hanglet de tre siste ukene, og dette ser slett ikke bra ut. Jeg må bli bedre enn jeg er nå, før jeg friskmelder meg til kamp - spesielt med den tøffe spillestilen jeg har, sier Ørjan Berg. Uttaket kom uansett overraskende på Ørjan - som hevder at det ikke er noen krise om han mister EM. - Jeg hadde ikke tenkt på EM i det hele tatt, og uansett er jeg nødt til å sette helsa foran EM. Og slik jeg har det nå er det ikke så mye å glede seg over. Ved et eventuelt forfall til Slovakia-kampen er han redd for at EM-toget går - uten ham. - Jeg må nok spille de to siste landskampene før EM for å være aktuell for troppen. Derfor har jeg dårlig tid, erkjenner eldstemann Berg.

Dårlig stemning

Buingen fra publikum hørte han lite av mens han spilte, men han oppfattet at stemningen ikke var god mot ham. Etter kampen erkjente Ørjan at slik oppførsel fra moderklubbens supportere går inn på ham. - Jeg hadde hørt rykter om at jeg ville få en slik mottakelse og var forberedt på det, men klart det er trasig. Selv om jeg skjønner folk, så er det likevel ikke ok, og jeg håper på en annen mottakelse neste gang jeg kommer hit. Tross alt skal jeg bosette meg her i Bodø etter fotballkarrieren og håper å ha et godt forhold til Bodø/Glimt-fansen. Bodø/Glimt-leder Tarjei Eck Hansen sa følgende om buingen mot klubbens tidligere stjerne: - Folk gir vel uttrykk for de følelsene de har. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere hva jeg synes om buingen, sier Eck Hansen til Dagbladet. Glimt-fansen sang «Én Berg i Norge» (Arild - red.), og «Kem faen e' Ørjan Berg?»

- Burde vært spart

Nordlands Framtids sportsleder de siste 25 årene, Bjørn Lund, oppfordret i en kommentar publikum om å ta godt imot Ørjan. Han ble like skuffet som Ørjan selv over buingen. - Ingen har betydd så mye for Bodø/Glimt som familien Berg. Ørjan har gitt klubben så mye opp igjennom årene at han burde vært spart for dette. roy.wahlstrom@dagbladet.no gunnar.hagen@dagbladet.no ODØ (Dagbladet): Glimt- Rosenborg 0- 3. En merkelig dag for Ørjan Berg: Først ble han tatt ut i Sembs midlertidige EM-tropp. Så ble han buet ut i hjembyen Bodø. Så ble han overgått av lillebror Arild. Og aller verst: Han slo opp kneskaden som har plaget ham lenge. # Av ROY WAHLSTRØM og GUNNAR HAGEN # Nå kan Ørjan miste hele EM - et sluttspill han har brukt sju år på å kjempe seg til.

31 år gammel fikk Ørjan Berg i går en siste sjanse av landslagssjef Nils Johan Semb til å bevise at han er en mann for Norge.

Men der han satt og knasket betennelsesdempende tabletter i garderoben klokka 22.30 i går kveld, fryktet Ørjan at det spøker. Både for bortelandskampen mot Slovakia lørdag - og for EM som starter om mindre enn tre uker.

Forferdelig surt

- Forferdelig surt hvis det skjer, mener Ørjan, som nærmest hinket fra Aspmyra etter å ha vært med på å knuse gamle lagkamerater i Glimt - resultatmessig.

31-åringens landslagskarriere er et broket kapittel. Han debuterte under Tord Grip sommeren 1988 mot Irland.

I dag - 12 år seinere - står han bokført med bare 19 landskamper. Han spilte en «juksekamp» på La Manga i januar. Den forrige fikk han før VM i USA i 1994!

Ikke frisk nok

Ørjan har slitt med en skade, en betennelse i høyre kne, i tre-fire uker. I går kveld ble skaden slått opp.

- Slik situasjonen er nå er jeg ikke frisk nok til å spille landskamp. Nå har jeg hanglet de tre siste ukene, og dette ser slett ikke bra ut. Jeg må bli bedre enn jeg er nå, før jeg friskmelder meg til kamp - spesielt med den tøffe spillestilen jeg har, sier Ørjan Berg.

Uttaket kom uansett overraskende på Ørjan - som hevder at det ikke er noen krise om han mister EM.

- Jeg hadde ikke tenkt på EM i det hele tatt, og uansett er jeg nødt til å sette helsa foran EM. Og slik jeg har det nå er det ikke så mye å glede seg over.

Ved et eventuelt forfall til Slovakia-kampen er han redd for at EM-toget går - uten ham.

- Jeg må nok spille de to siste landskampene før EM for å være aktuell for troppen. Derfor har jeg dårlig tid, erkjenner eldstemann Berg.

Dårlig stemning

Buingen fra publikum hørte han lite av mens han spilte, men han oppfattet at stemningen ikke var god mot ham.

Etter kampen erkjente Ørjan at slik oppførsel fra moderklubbens supportere går inn på ham.

- Jeg hadde hørt rykter om at jeg ville få en slik mottakelse og var forberedt på det, men klart det er trasig. Selv om jeg skjønner folk, så er det likevel ikke ok, og jeg håper på en annen mottakelse neste gang jeg kommer hit. Tross alt skal jeg bosette meg her i Bodø etter fotballkarrieren og håper å ha et godt forhold til Bodø/Glimt-fansen.

Bodø/Glimt-leder Tarjei Eck Hansen sa følgende om buingen mot klubbens tidligere stjerne:

- Folk gir vel uttrykk for de følelsene de har. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere hva jeg synes om buingen, sier Eck Hansen til Dagbladet.

Glimt-fansen sang «Én Berg i Norge» (Arild - red.), og «Kem faen e' Ørjan Berg?»

- Burde vært spart

Nordlands Framtids sportsleder de siste 25 årene, Bjørn Lund, oppfordret i en kommentar publikum om å ta godt imot Ørjan. Han ble like skuffet som Ørjan selv over buingen.

- Ingen har betydd så mye for Bodø/Glimt som familien Berg. Ørjan har gitt klubben så mye opp igjennom årene at han burde vært spart for dette.