Berg klar for å knuse Rosenborg

Bodø/Glimts Runar Berg fikk rødt kort i siste seriekamp mot Odd Grenland, men får likevel spille cupfinalen mot Rosenborg. -Vi skal knuse dem, sier han.

Bodø/Glimt slo Odd 4-2, og kommer til cupfinalen med god selvtillit etter en oppsiktsvekkende god sesong. De sikret seg sølvet i serien fem poeng foran Stabæk på bronseplass.

- Vi har alt å vinne mot Rosenborg, og jeg har stor tro på at vi tar dem. Etter en så bra sesong, hvorfor skulle vi ikke vinne cupfinalen også? spør Runar Berg.

Det var etter en duell med Brede Bomhoff i slutten av annen omgang at det kokte over for Runar Berg. Han mente taklingen var stygg og havnet i hissig krangel med Bomhoff.

Dommeren svarte med å gi de to spillerne gult og deretter rødt kort, fordi begge hadde gult fra før. Det betyr at Runar Berg må stå over første seriekamp neste sesong. Det er bare når en spiller får direkte rødt kort (to eller flere kampers karantene) at han drar med seg karantenen inn i cupen.

Lettet

- Jeg er utrolig glad for at jeg slipper å stå over. Det ville vært fryktelig kjedelig, sa Berg, som har fått sju gule kort denne sesongen.

Bare Odds Morten Fevang har flere. Han er blitt tildelt åtte gule kort i år.

Anders Rambekk hadde ingen stor dag i Odd-forsvaret og må ta mye av skylden for resultatet. Etter 39 minutter forårsaket han en straffe som Runar Berg satte i mål. Rett etterpå sørget Trond Olsen for at Bodø/Glimt kunne gå til pause med 2-0-ledelse.

Edwin van Ankeren og Espen Hoff gjorde 0-2 til 2-2 i løpet av fire minutter like etter pause, og ga dermed Odd Grenland en gyllen sjanse til å komme tilbake. Men så var Rambekk litt for tøff igjen, og sørget for dagens annen straffe til Bodø/Glimt bare noen minutter senere.

Avgjort

Denne gang klarte ikke Berg å score på straffen, men han satte returen i mål. André Hanssen sendte Bodø/Glimt i 4-2-ledelse minuttet etterpå og avgjorde med det kampen.

To mål, et misset straffespark, rødt kort og seriesølv. Det ble altså en begivenhetsrik serieavslutning for Runar Berg, som kopierte storebror Ørjans utvisning fra Rosenborgs UEFA-cupkamp onsdag. Til helgen møtes de to i cupfinale på Ullevaal.

Det ble ingen ellevill feiring for Bodø/Glimt lørdag ettersom cupfinalen mot Rosenborg går om en uke. Nå starter forberedelsene til en av sesongens viktigste kamper.

- Nå er det bare å senke skuldrene. Dette blir morsomt, sa Runar Berg.

(NTB)