Berg kobles til sjefsjobb i Premier League

- Ikke redd for å prøve meg.

(Dagbladet.no): Egil «Drillo» Olsen er den eneste nordmannen som har vært manager for en Premier League-klubb. Nå kan han få selskap av Henning Berg.

Det er seriøse The Times som nevner Lyn-treneren som en av kandidatene til managerjobben i Blackburn, en jobb som for øyeblikket står ubesatt etter at Mark Hughes i går forsvant til Manchester City.

Med sine 38 år vil Berg i så fall bli den tredje yngste manageren i Premier League, etter Gareth Southgate og Roy Keane.

Har tro på seg selv

Berg har en høy stjerne i klubben etter nesten åtte år på Ewood Park som spiller, der han blant annet bidro til ligagull i 1995. Han har kontrakt med Lyn ut året, og er i utgangspunktet ikke spesielt interessert i å kommentere opplysningene overfor Dagbladet.no.

- Ville du følt en viss ærefrykt for å påta deg en slik jobb, eller sett på det som en stor utfordring?

- Om jeg kommenterer det, føler jeg at jeg sier ganske mye. På generell basis kan jeg si at jeg ikke er redd for å prøve meg, for å si det sånn. Jeg har tro på meg selv som trener. Noe mer enn det er det vanskelig for meg å si noe om. Jeg trives som trener i Lyn og med støtteapparatet her. Hva som skjer neste år vet jeg ikke, jeg skal snakke med Lyn, og det har jeg ikke gjort ennå.

- Når skal du snakke med Lyn?

Berg kobles til sjefsjobb i Premier League

- Jeg kommenterer det i løpet av sommeren.

- Er Blackburn-ryktene nye for deg?

- Som sagt, jeg er trener i Lyn, og trives med det, svarer Berg.

Kjenner folk i klubben

Blackburn ble nummer åtte i Premier League denne sesongen, og har spillerer som Roque Santa Cruz, David Bentley og Morten Gamst Pedersen i stallen.

The Times mener å vite at MK Dons-manager Paul Ince, med en spillerfortid i Manchester United, Inter og Liverpool, er et annet aktuelt navn for Blackburn-jobben. Det samme er angivelig Sam Allardyce og Dick Advocaat.

Men store navn til tross: Ingen av dem har samme kjennskap til Blackburn som Henning Berg. Han kom til klubben første gang i 1993, og gjorde sakene sine så bra at Manchester United hentet ham i 1997. Etter tre år på Old Trafford gikk ferden tilbake til Blackburn - hvor Berg blant annet løfte ligacuptrofeet i 2002 som lagets kaptein.

Lyn-treneren bekrefter at han fortsatt har gode venner i klubben,

BLIR MANAGERKOLLEGAER I PREMIER LEAGUE?: Roy Keane er manager i Sunderland, mens Henning Berg lanseres som en av de aktuelle etterfølgerne til Mark Hughes i Blackburn. Foto: REUTERS
BLIR MANAGERKOLLEGAER I PREMIER LEAGUE?: Roy Keane er manager i Sunderland, mens Henning Berg lanseres som en av de aktuelle etterfølgerne til Mark Hughes i Blackburn. Foto: REUTERS Vis mer

- Jeg kjenner folk i klubben, selvsagt gjør jeg det.

- Hvordan er forholdet til Blackburn i dag?

- Det er den klubben jeg kjenner best. Jeg har vært der i sju og et halvt år, og har veldig gode minner fra tiden der. Jeg var med å vinne ligaen i 1995, det første ligamesterskapet siden 1912. Og jeg bidro til opprykk da jeg kom tilbake. Som spiller var det en fantastisk tid, sier Berg til Dagbladet.no.

<B>GA ALLTID ALT:</B> Henning Berg har høy status i Blackburn, og var også kaptein den siste tiden. Her stuper han over Mark Viduka.
<B>LYKTES I BLACKBURN:</B> Mark Hughes leverte gode resultater med små ressurser, men stakk til Manchester City da sjansen bød seg.