Berg med stikk til Ronny Deila: - Ville ikke følt meg som en verdig vinner

Hadde gitt bort CL-plassen om han var Deila.

FORTVILET: Legia-manager Henning Berg mener Celtic har opptrådt kritikkverdig og ikke svart på klubbens henvendelser. FotO: EPA/BARTLOMIEJ ZBOROWSKI POLAND OUT
FORTVILET: Legia-manager Henning Berg mener Celtic har opptrådt kritikkverdig og ikke svart på klubbens henvendelser. FotO: EPA/BARTLOMIEJ ZBOROWSKI POLAND OUTVis mer

(Dagbladet): Klubbledelsen til Legia Warzawa har sendt et åpent brev til Celtic i kjølvannet av at det polske mesterlaget ble kastet ut av Champions League-kvaliken før helga.

Polakkene er skuffet over Celtic og ber om et møte med klubben. I går kveld svarte Celtic at de ikke liker utspillene fra Legia.

Legia-manager Henning Berg forteller til Dagbladet om en klubb preget av situasjonen.

- Jeg synes det er et bra brev som ble sendt til Celtic. Det viser til historien, viser integritet og ærlighet, sier Berg til Dagbladet.

- Katastrofe Celtic fikk plassen til Legia i Champions League-kvalifisering til tross for 1-6-tap. Grunnen er: Legia-spilleren Bartosz Bereszynski kom inn som innbytter og fikk fire minutter på banen. Uefa mente de brukte en uberettiget spiller.

- En teknisk feil ble gjort av klubben vår. At en liten teknisk paragraf skal være viktigere enn fotballens grunnverdier er vi uenige i. Mange klubber opp gjennom åra har gjort store og små feil som ikke er straffet i nærheten av så hardt som det vi blir, sier Berg.

Manageren forteller til Dagbladet at flere personer i klubben er sterkt preget etter beskjeden fra Uefa. En plass i Champions League-gruppespillet er verdt over 100 millioner kroner.

- Det er en katastrofe at vanlige folk som har gjort en liten teknisk feil får oppleve sånne konsekvenser. Flere har dårlig samvittighet. Noen i klubben har levert sin oppsigelse. Det er klubben som nå eventuelt må godkjenne disse, men det er noe ikke klubbledelsen ønsker. Jeg har det vondt og mange andre føler det samme, sier Berg.

Berg var i kontakt med Celtic-manager Ronny Deila fredag kveld, men ønsker ikke å si noe om hva de to norske trenerprofilene snakket om.

Ville trukket seg Deila uttalte før helga at saken er i Uefas hender. Celtic-manageren fikk blant annet kritikk av Ståle Solbakken som mente Deila burde gitt plassen til Legia.

- Er du skuffet over Deila, Berg?

- Jeg synes generelt på Celtic sine vegne at de burde sagt ting og ment ting på en helt annen måte. Vi har prøvd å komme i kontakt med klubben i flere dager uten å nå fram. Jeg er mer skuffet over Uefa og hvordan de har håndtert dette, sier Berg.

- Hvis du var i Deilas sko, ville du gitt bort plassen?

- Hvis jeg hadde tapt 1-6 over to kamper og ikke var i nærheten. Og i tillegg at motstanderlaget fikk svi for en teknisk glipp: Ja, da ville jeg ikke følt meg som en verdig vinner, sier Henning Berg.

Legia Warszawa venter nå på svar fra Uefa om hva som skjer videre.

- Vi venter på svar fra Uefa. Rent teknisk kan vi ikke anke før vi har fått noen begrunnelse. For fotballens renommé er dette viktig. Vi vil anke så langt som mulig og er villig til å anke til CAS (Idrettens voldgiftsrett), sier Berg.

Dagbladet har ikke lykkes å få kontakt med Ronny Deila gjennom hele helga.