Berg og Soma på benken

Arild Berg har trent bra den siste tida og starter på benken når Bodø/Glimt møter Haugesund. Ragnvald Soma er vraket fra Brynes startoppstilling to dager før seriepremieren mot Start. Les alt om helgas Tippeligarunde.

Bryne-trener Kenneth Rosjn har valgt å vrake lagets antatt beste spiller, Ragnvald Soma, før duellen mot opprykkskollega Start.

- Ragnvald er ute av form akkurat nå, og vi stiller med vårt beste lag, sier Rosjn til Stavanger Aftenblad.

Bodø/Glimts Arild Berg er med i Glimt-troppen som reiser til Haugesund.

- Arild har trent bra den siste tida. Det er hyggelig at han er aktuell så tidlig i sesongen, sier Glimt-trener Dag Opjordsmoen.

Haugesund tar i mot Bodø/Glimt på Haugesund Stadion. FKH har tre sentrale spillere skadd. Steinar Lein, Magnus Samuelson og Thormod Ness er alle uaktuelle til seriepremieren.

- Det er alltid tøft å møte et nyopprykket lag i første serierunde. Haugesund virker veldig robuste. Skal vi ta poeng holder det ikke med den vanlige fintspillende Glimt-stilen, sier Opjordsmoen.

Her er det siste om helgas Tippeliga-runde:

Stabæk-Rosenborg

Stabæk: Inge Andre Olsen og David Hanssen rekker ikke seriestarten. Olsen har måtte bryte opp sit beinbrudd. David Hanssen har brukket et bein i foten.

Suspendert: ingen.

Skadd/usikker: Inge André Olsen, David Hansen og Richard Ackon.

Rosenborg: Ørjan Berg er ikke spilleklar før i tredje serierunde. Thor Hogne Aarøy er kneoperert og mister kanskje hele sesongen.

Suspendert:ingen.

Skadd/usikker: Thor Hogne Aarøy, Lasse Strand og Arne Winsnes.

Haugesund-Bodø/Glimt

Haugesund: Tre sentrale spillere er skadd og kan risikere å bli lenge borte. Steinar Lein, Magnus Samuelsson og Thormod Ness kan i verste fall ikke være klare før til høsten. FK Haugesund har spilt godt i treningskampene før seriestart.

Suspendert: ingen.

Skadd/usikker: Steinar Lein, Magnus Samuelson og Thormod Ness.

Bodø/Glimt: Ørjan Berg er på plass i Rosenborg og svekker Glimt-midtbanen. Arild Berg har trent godt den siste uka og starter på benken mot Haugesund. Andreas Evjen har pådratt seg en lett lungebetennelse, men trener Dag Opjordsmoen vil ikke avskrive Evjen.

Suspendert: ingen.

Skadd/usikker: Christian Berg og Andraes Evjen.

Lillestrøm-Molde

Lillestrøm: Magnus Kihlberg sliter med en mageinfeksjon og måtte stå over treningen på torsdag. Kihlberg håper å være klar til seriestart.

Suspendert: ingen.

Skadd/usikker: Pål Strand, Sveinung Fjeldstad, Arild Sundgot, Olav Zanetti, Torjus Hansén, Frank Arne Hauge, Gretar Hjartarsson, Magnus Kihlberg og Kjetil Nilsen.

Molde: Singsaas, Hulsker og Fjørtoft har slitt med småskader, men er mest sannsynlig klare mot LSK. Are Lervik har prolaps i ryggen og er ute på ubestemt tid.

Suspendert: ingen.

Skadd/usikker: Are Lervik og André Schei Lindbæk.

Bryne-Start

Bryne: Bryne-trener Kenneth Roshn velger å vrake U-landslagsspilleren Ragnvald Soma. Soma skal være ute av form. Lagkaptein Thomas Dahl er også vraket. Svenske Jonas Jonsson går inn for Soma. Jørgen Ragnes erstatter Dahl.

Bryne-laget: Eskeland - Braut, Rangnes, Friberg, Hjelmhaug - Bjørnsen, Jonsson, Apneseth - Karlsbakk, Medalen, Håpnes.

Suspendert: ingen.

Skadd/usikker: Geir Atle Undheim og Kenneth Giske.

Start: Ousman Nyan er operert for en sene-skade i kneet og er på vei tilbake. Knut Kløvik har vært lenge borte på grunn av en ankeloperasjon. Kløvik trenger tid til å trene seg opp.

Suspendert: ingen.

Skadd/usikker: Knut Kløvik og Ousman Nyan.

Brann-Viking

Brann: Per Ove Ludvigsen har vært småsjuk, men er i gang for fullt. Ellers er Brann-troppen skadefri. Brann-trener Teitur Thordarsson offentligjør laget etter lørdagens trening. - Jeg er nesten foruroligende rolig med tanke på seriestarten. Det kommer nok av at jeg føler meg trygg på mannskapet, sier Thordarsson til Bergens Tidende.

Suspendert: ingen.

Skadd/usikker: Alle er kampklare.

Viking: Bjarte Lunde Aarsheim er småskadd og usikker. Rikhardur Dadson far gjennomført to tøffe treninger og er mest sannsynlig med fra start. Gunnar Aase har slitt med en vond akilles, men er spilleklar igjen.

Suspendert: ingen.

Skadd/usikker: Bjarte Lunde Aarsheim, Rikhardur Dadason, Frode Hansen, Audun Helgason og Gunnar Aase.

Moss-Odd Grenland

Moss: Dagfinn Enery har pådratt seg en strekk og er usikker mot Odd. Kjell Olofsson er i bedring og er trolig tilgjengelig i serieåpningen.

Suspendert: ingen.

Skadd/usikker: Kenneth Løvlien, Jerry Månsson, Dagfinn Enerly, Kjell Olofsson og Simen Brekke.

Odd Grenland: Spissenn Frode Johnsen er småskadd og usikker før seriestarten mot Moss. Johnsen scoret ni mål for Odd i fjor og var delt toppscorer sammen med Thomas Røed.

Suspendert: ingen.

Skadd/usikker: Alexander Aas, Morten Fevang, Sami Mahlio og Frode Johnsen.

Vålerenga-Tromsø

Vålerenga: Rune Hagen sliter med ettervirkningene av kyssesyken og rekker ikke seriestart. Kjetil Rekdal debuterer for Vålerenga på sentral midtbane.

Suspendert: ingen.

Skadd/usikker: Rune Hagen.

Tromsø: Svein Morten Johansen soner karantene etter at han på dro seg rødt kort på slutten av fjorårssesongen. Marko Tuomela og Robin Berntsen har begge vært langtidsskadd, men har trent seg opp og er klare til seriestart.

Suspendert: Svein Morten Johansen (Soner karantene fra i fjor)

Skadd/usikker: ingen.

Lag ditt eget drømmelag og bli Norges beste manager!