Berg på kant med sjefen

ASKER (Dagbladet.no): Norge-kaptein Henning Berg frykter for landslagsplassen hvis han ikke kommer seg bort fra benken i Blackburn.

Onsdag møter landslaget Nederland på Ullevaal. Kaptein Berg er den siste i rekken av norske landslagsspillere som ikke spiller førstelagsfotball.

- Jeg ble overrasket over at jeg ble vraket mot Sunderland i ligaåpningen. Jeg spilte i sesongoppkjøringen og formen er bra, sier Berg.

Holdningen fra manager Greame Souness er klar: 32-åringen er blitt benkesliter, og ble tildelt trøye nummer 25 i stedet for firer'n han har spilt med tidligere.

- Souness prøvde å sette meg ut i fjor også, men det gikk ikke så bra for laget, sier Henning som selvfølgelig er bekymret for landslagsplassen når han blir henvist til reservelagsfotball.

- Spiller jeg ikke de tre neste månedene er ikke det bra.

Berg er overbevist om at det er noe personlig fra manager Souness som gjorde at han ikke fikk sjansen i ligaåpningen lørdag.

- Det er ikke sportslige årsaker til at jeg ikke spiller.

- Har du vært for frittalende i Blackburn?

- Jeg har ikke sagt noe stygt. Jeg har vært lojal og tålmodig og alltid gjort mitt beste for Blackburn. Det er en fantastisk klubb.

Berg benyttet en opsjon på sin gamle kontrakt da han forlenget sin avtale fram til 2004 i sommer. Det skulle han kanskje droppet.

- Ja, jeg var i tvil, men jeg trodde alle ville få blanke ark før en ny sesong.

(Dagbladet.no)

PÅ BENKEN:</B> - Det er ikke sportslige årsaker til at jeg ikke spiller, sier Henning Berg om situasjonen i Blackburn. Foto: SCANPIX/REUTERS