Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Berg rapportert til FIFA etter å ha forlatt dopingtest

Marcus Berg har blitt rapportert til FIFA etter å ha forlatt en dopingtest etter kampen mot Tyskland - uten godkjennelse.

RAPPORTERT: Marcus Berg er blitt rapportert til FIFA av en dopingkontrollør etter kampen mot Tyskland. Foto: AFP PHOTO / Jonathan NACKSTRAND /NTB Scanpix
RAPPORTERT: Marcus Berg er blitt rapportert til FIFA av en dopingkontrollør etter kampen mot Tyskland. Foto: AFP PHOTO / Jonathan NACKSTRAND /NTB Scanpix Vis mer

Sverige risikerer en straff fra FIFA etter en uoverensstemmelse mellom det svenske landslaget og det internasjonale fotballforbundet. Det skriver svenske Fotbollskanalen.

FIFA ønsket nemlig å ta en dopingprøve av den svenske spissen Marcus Berg rett etter kampslutt mot Tyskland. Det svenske landslaget sa likevel til Berg at han skulle prioritere andre ting etter kampen var over, deriblant tv-intervjuer. Det likte FIFA dårlig og nå har Berg altså blitt rapportert.

- Latterlig

Sveriges landslagssjef Lasse Richt var med Berg da hendelsen skjedde, og forklarer situasjonen slik.

- Marcus skulle gjøre noen direkteintervjuer med tv og radio rett etter kamp, og normalt sett gjør man seg ferdig med det før man går inn på dopingrommet. Nå ønsket media flere intervjuer og jeg spurte personen som var med om det var greit. Så kom dopingkontrolløren som sa at hun ikke hadde godkjent flere intervjuer og så ble det litt oppstyr. Jeg forklarte hvilke regler som gjelder for spillerne, og hun argumenterte for reglene som gjaldt for prøver og så ble det litt diskusjon, forteller landslagssjef Lasse Richt til Fotbollskanalen.

Marcus Berg selv kaller situasjon for latterlig.

- Det var en ordentlig viktig-Petter der på dopingen. Det ble egentlig bare en misforståelse. Hva det ender med, vet jeg ikke, men det var bare en latterlig greie, sier Marcus Berg til svensk TV 4.

Berg er ikke bekymret for at anmeldelsen vil føre til straff, verken for ham selv eller landslaget.

- Nei, absolutt ikke. Det var som sagt bare en misforståelse. Det er ikke noe jeg tenker noe mer på, sier Berg videre.

Rapporterte kontrolløren

Ifølge Fotbollskanalen fortalte FIFAs dopingkontrollør Berg og Richt at hun kom til å rapportere angrepsspilleren. Da svarte Richt med at han kom til å rapportere henne tilbake.

Det bekrefter Richt.

- Ja, det stemmer. Jeg var irritert. Jeg visste at jeg hadde rett, og hun hevdet hun hadde rett. Det blir sånn når ingen gir seg, sier Richt.

Nå har begge partene skrevet sin versjon av hendelsen og levert til FIFA.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media