Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Berg ringte Blackburn-direktør for å få jobben

Meldte seg for tre uker siden.

FORNØYD: Henning Berg snakket for første gang som Blackburn-manager i morges. Han ringte selv til Derek Shaw (høyre) for å melde om interessen for jobben. Shebby Singh til venstre. Foto: SCANPIX/AP/Jon Super
FORNØYD: Henning Berg snakket for første gang som Blackburn-manager i morges. Han ringte selv til Derek Shaw (høyre) for å melde om interessen for jobben. Shebby Singh til venstre. Foto: SCANPIX/AP/Jon Super Vis mer

Henning Berg var torsdag morgen tilbake i klubben der han slo gjennom for fullt. Nordmannen meldte seg selv på i managerkampen.

Lørdag leder han Blackburn mot Crystal Palace. Berg satt smilende mellom klubbtoppene Derek Shaw og Shebby Singh på Ewood Park. Like før hadde han signert avtalen.

For vel tre uker siden ringte Berg til direktør Shaw og lanserte seg selv om kandidat til jobben. Det kom fram på torsdagens pressekonferanse.

Våren 1995 feiret han ligagullet på samme arena. Senere byttet han klubb til Manchester United før han returnerte til Blackburn etter noen sesonger.

- Det er fantastisk å være tilbake. Jeg hadde en god følelse da jeg kjørte inn i byen, sa Berg.

- Jeg har snakket med folk innad i klubben. Jeg vet hva slags ambisjoner de har. De har tatt noen viktige skritt.

- Fantastisk - Jeg kjenner historien og verdiene klubben står for. Nå ser jeg fram mot å styre klubben i riktig retning. Det er mye positivitet i klubben. Dette er som en drøm for meg å være tilbake her som manager der jeg hadde en fantastisk tid som spiller, sa Berg.

- Troppen er god. Jeg tror vi har en meget god sjanse til å være tilbake i eliteserien neste sesong.

Han kommer fra jobb i TV 2. Han blir den andre norske manageren i mesterskapsserien. Ståle Solbakken leder Wolverhampton.

Blackburn ligger på femteplass. Etter Palace-kampen venter ytterligere en bortekamp (Huddersfield).

Tilbake Neste lørdag tusler Berg inn på Ewood Park for møtet med Birmingham. Da har laget spilt tre kamper på åtte dager. Det er et tøft liv i mesterskapsserien med hele 46 kamper.

Blackburns ledelse og fans godtar ikke noe annet enn en kjapp retur til Premier League etter nedrykket i vår.

Fotballinteressen har kjølnet i byen i det siste. Bare vel 13.000 tilskuere fant veien til hjemmebanen i de to siste seriekampene. Det betyr glisne tribuner på en arena med kapasitet på vel 31.000.

- Jeg var selv forsvarer, men jeg vil at laget skal angripe. Jeg ønsker at vi spiller teknisk med raske pasninger. Vi skal skape problemer for motstanderne og ikke vente på at de går mot oss, sa Berg i et intervju med Blackburns nettsted.

Han har ikke bestemt seg for hvem som skal være med i manager- og trenerteamet. - Det ville ikke være lurt av meg å ta de beslutningene nå. Jeg skal først starte jobben. Så får vi se.

Berg debuterte som Blackburn-spiller mot nettopp Crystal Palace.

(NTB)