Berg sier nei til Lyn

Lyn sier også nei til Henning Berg som ny trener for Oslo-klubben.

Berg uten Lyn-tilbud

LA MANGA/OSLO (Dagbladet.no): Spørsmålet om hvem som skal ta over som ny trener i Lyn er høyaktuelt. Navn som Henning Berg, Stig Inge Bjørnebye og Ove Christensen har vært nevnt.

Nå sier Henning Berg et definitivt nei til jobben.

- Jeg fikk ikke lov til å bestemme hvem som skulle være min assistent, sier landslagskapteinen til Dagbladet.no.

- Jeg kan ikke reise fra Rangers før i mai. Da er det viktig å ha en person jeg kan stole på. Jeg vil ikke bli trener for enhver pris, det er visse forutsetninger. Men det kan bli aktuelt i en annen klubb senere.

- Dessverre

Lyns sportsdirektør Morgan Andersen forteller at Berg allerede forrige fredag fikk beskjed om at han ikke ville få trenertilbud hos Lyn kommende sesong. Andersen sier at Berg er den typen trener Lyn kunne tenke seg, men flere faktorer har ført fram til avgjørelsen om at Berg ikke får treneransvaret i Lyn.

- Henning Berg har vært en høyaktuell kandidat til jobben, men vi måtte ta en avgjørelse. At han ikke kan stille hos oss før i mai-juni, er noe som veier tungt. Men også av økonomiske årsaker i forhold til det å ansette en midlertidig trener og av hensyn til et eventuelt usikkerhetsmoment innad i spillergruppa med at en ny trener kommer midt i sesongen, har vi sagt ifra til Berg at han ikke får jobbtilbud fra oss, sier Andersen til Dagbladet.no.

- Dessverre, for Berg var absolutt en sånn type vi kunne tenke oss. Det er synd at han ikke kan komme i januar.

Uaktuel med Berg/Bjørnebye

Andersen avviser at det har vært aktuelt med delt treneransvar mellom Beg og Bjørnebye.

- Nei, dette er kun avisspekulasjoner. Det har aldri vært en aktuell løsning.

Har dere bestemt hvem som får jobben?

- Det vil bli bestemt i løpet av kort tid. Vi er veldig nær å få det på plass, sier Andersen - uten å ville komme med navn.

(Dagbladet.no)

NEI TIL LYN: Landslagskeeper Henning Berg blir ikke ny LYN-trener. Her fra gårsdagens trening med landslaget på La Manga. Foto: SCANPIX
RANGERS-JUBEL: Henning Berg (t.v.) kunne ikke forlate Glasgow Rangers før mai/juni neste år. Foto: REUTERS/SCANPIX
NEI TIL BERG: Morgan Andersen, sportsdirektør i Lyn, er lei seg for at han ikke kunne tilby Henning Berg jobben som ny Lyn-trener. Foto: SCANPIX