FØRSTE BORTETAP: Blackburn gikk på sitt første bortetap denne sesongen i Henning Bergs managerdebut. Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo  / NTB Scanpix
FØRSTE BORTETAP: Blackburn gikk på sitt første bortetap denne sesongen i Henning Bergs managerdebut. Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo / NTB ScanpixVis mer

Berg sjanseløs i Blackburn-debuten

- Vi har mye å jobbe med.

(Dagbladet): Crystal Palace - Blackburn 2-0, Burnley - Wolves 2-0.

Henning Berg overtok tidligere i uka et Blackburn-lag som hadde vunnet to strake ligakamper etter at forgjenger Steve Kean ble avskjediget.

Den korte seiersrekka ble imidlertid brakt til opphør mot et friskt Crystal Palace-lag med Jonathan Parr på venstrebacken på Selhurst Park, som vant 2-0 til tross for at tomålsscorer Glenn Murray bommet på ett av to straffespark i løpet av kampen.

- Jeg mener Palace utvilsomt vant fortjent, sier Berg til Blackburns hjemmeside.

Skuffende Den tidligere stopperkjempen var særlig misfornøyd med hvordan laget hans framsto defensivt.

- Det var ingen god kamp, og vi er ikke fornøyde med prestasjonen eller resultatet, selvfølgelig. Vi har mye å jobbe med. Vi ga bort altfor mye rom mellom forsvaret og midtbanen vår. De hadde gode vinger, noe vi viste, men de kom til altfor mange innlegg. Jeg synes backene våre håndterte det relativt greit, men vi kom ikke så tett oppi som vi skulle ønske, så det er mye å ta tak i defensivt,

Heller ikke offensivt var det mye som stemte for Berg i debuten.

- Framover klarte vi ikke bruke ballen slik vi burde, og vi skulle tatt bedre vare på ballen. Vi mistet den for lett. Vi hadde for få angrep i første omgang, selv om det ble litt bedre i annen omgang etter at Ruben (Rochina)  kom inn, men alt i alt klarte vi ikke bruke ballen slik bvi ønsket.

Vertene, som også har byttet manager denne uka, var med andre ord nærmere en enda større seier enn gjestene var en redusering.

Fire uten seier for Solbakken Dermed gikk Blackburn på sesongens første bortetap. Det var med andre ord alt annet enn en drømmestart for Berg, som har fått klar og tydelig beskjed om at det er et minimumskrav å lose klubben tilbake til Premier League på første forsøk.

Palace har fått en god sesonginnledning og er stadig bare poenget bak Middlesbrough og Cardiff på tabelltoppen, så vil det vise seg om klubben klarer å opprettholde den gode trenden nå som karismatiske Ian Holloway har overtatt roret fra Dougie Freedman, som har gått til Bolton.

Heller ikke for Ståle Solbakken var det noen god dag i Championship. For fjerde gang på rad gikk Wolves seiersløse av banen. Denne gangen etter 0-2 tap mot Burnley på bortebane.

Det betyr at ulvene har falt fra en playoffplass til niendeplass i løpet av de siste ukene, og trenger sårt en seier mot Hull på tirsdag.