Berg spiller sentralt

I dag sparkes Tippeligaen i gang. Rosenborg åpner borte mot Viking med Ørjan Berg som sentral midtbane. Dagbladet.no følger kampene fra kl. 18.00.

Bent Skammelsrud har gått mye skadd i vinter og det er nå klart at RBK-veteranen starter på benken i seriepremieren. Ørjan Berg tar Skammelsruds plass sentralt på midtbanen, skriver RBK.no. Sammen med seg på midtbanen får han Roar Strand og Fredrik Winsnes.

I Rosenborg-angrepet blir det Tippeliga-comeback for Harald Brattbakk. Mange holder den hjemvendte trønderen som favoritt til å bli årets toppscorer.

Kampen mellom Viking og Rosenborg er rundens kveldskamp med start kl.20.15. De øvrige seks kampene starter kl.18.00.

Brann har tatt mål av seg til å kjempe om seriegullet i 2001. Bergenserne åpner med hjemmekamp mot Moss. Nykommeren Petter Furuseth-Olsen har imponert i vinterens treningskamper, men i serieåpningen har Teitur Thordarson gitt duoen Thorstein Helstad og Azar Karadas tillit fra start.

Også Stabæk er en av gullkandidatene. På Nadderud er det klart for Jan Åge Fjørtoft-show. Stabæk tar i mot Tromsø i dag.

Nyopprykkede Lyn har flere spennende nykommere. Oslo-laget får besøk av Jostein Flos Strømsgodset i ettermiddag.

Dagens kamper (18.00): Brann - Moss, Lillestrøm - Bryne, Lyn - Strømsgodset, Molde - Bodø/Glimt, Odd Grenland - Sogndal, Stabæk - Tromsø, Viking - Rosenborg (20.15).

Dagbladet.no følger Tippeliga-kampene minutt for minutt.