Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Berg syntes ikke Ojo var god nok

I kveld kommer Brann-spissen til Åråsen.

VRAKGODS: Kim Ojo scoret Branns første mål mot RBK. I kveld vil nigerianeren kanskje vise Henning Berg at han tok feil som Lyn-trener i 2008. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
VRAKGODS: Kim Ojo scoret Branns første mål mot RBK. I kveld vil nigerianeren kanskje vise Henning Berg at han tok feil som Lyn-trener i 2008. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer

• Fotballstudio kl. 19: LSK - Brann

ÅRÅSEN/OSLO (Dagbladet): Kim Ojo var den store spilleren da Brann innledet sesongen med 2-1 mot RBK.

Nigerianeren noterte seg for mål, målgivende og to tverliggerskudd.

På Åråsen i kveld spiller Ojo foran en trener som for tre år siden takket nei til den 22-årige spissen. LSK-sjef Henning Berg hadde spissen på prøve i Lyn.

Ojo-dommen fra den tidligere landslagssstopperen: Ikke god nok.

- Ja, jeg sa det (at han ikke var god nok). Han var ikke det da, selv om vi så at han hadde potensial. Han hadde godt av spill i Adeccoligaen, og det virker som om han nå er klar for tippeligaen, selv om han han må fortsette å levere jevnt, sier Berg til Dagbladet.

Mange gode spisser Etter avslaget i Lyn endte Ojo opp i Nybergsund i tre sesonger, før han i vinter gikk gratis som bosmanspiller til Brann. LSK-trener Berg minner om at Ojo kom på prøve sammen med Odion Ighalo - spissen som seinere ble solgt til Udinese for 24 millioner kroner.

- Vi var interesserte, men vi hadde også mange gode spisser i Lyn på den tiden. Vi hadde Ighalo og Edu blant annet. Det hadde ikke vært lett for ham å spille seg inn på topp der, sier Berg.

Ikke bare Brann vant i første serierunde. LSK knuste Stabæk 7-0 på Nadderud, og kanarifuglene fortsetter som serieledere med en ny seier i kveld.

- Vi forventer ikke samme resultatet, men vil gjerne ha samme innsats og entusiasme som vi hadde mot Stabæk. Vi vil være et hardtarbeidende lag. Denne gangen spiller vi på hjemmebane, og vil være offensive i vårt spill, sier Berg til LSKs hjemmeside.

Han mener årets Brann-lag er mer innsatsfylt enn tidligere årganger.

- De gjorde en god kamp mot Rosenborg og vant fullt fortjent. De var tippet et stykke ned på tabellen, men viste mot Rosenborg at de har hentet inn spillere som fungerer godt sammen, sier Berg.

To overraskelser Også Brann-treneren snakker pent om LSK.

- Det er to lag som folk kanskje ble litt overrasket av i første runde. Jeg tror vi vil se to lag som ønsker å videreføre disse inntrykkene mandag. Vi er i hvert fall forberedt, sier Rune Skarsfjord til Brann.no.

• H fra oddseksperten: - Vertene bør kunne legge på til tre strake hjemmegevinster over Brann

LSK-TOPPSCORER: Henning Berg jublet for LSKs storseier mot Stabæk sammen med Anthony Ujah - nigerianeren som scoret fire mål i serieåpningen på Fornebu. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
LSK-TOPPSCORER: Henning Berg jublet for LSKs storseier mot Stabæk sammen med Anthony Ujah - nigerianeren som scoret fire mål i serieåpningen på Fornebu. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media