Berg til Lillestrøm, Fjørtoft slutter

Skiftene skjer etter sesongen.

(Dagbladet.no): Henning Berg blir Lillestrøm-trener fra årsskiftet. Den nåværende Lyn-treneren skriver under på en femårskontrakt, melder klubben på sine hjemmesider

- Selvfølgelig gleder jeg meg til å begynne i Lillestrøm, og til å bidra til at klubben kan bli best mulig, sier Henning Berg til LSK.no.

Samtidig ble det i dag klart at Jan Åge Fjørtoft gir seg som LSK-manager etter sesongen.

- Årsaken til dette er at partene har ulike syn på strategiske spørsmål vedrørende LSKs organisering, og det er derfor naturlig at den sportslige lederen går av, heter det offisielt.

- Mye er på plass

Berg forteller at det er flere grunner til at han ønsker skiftet fra Oslo vest til Romerike.

-  Det er veldig mange ting som er på plass for at klubben skal lykkes, i forhold til treningsfasiliteter og klubbdrift. Den lokale tilhørigheten og engasjementet i området er også viktig. Klubben har i tillegg til en god spillerstall med ambisjonene på plass, begrunner den tidligere Lillestrøm-spilleren valget.

Berg overtar jobben etter klubbens midlertidige trener, Erland Johnsen, som går tilbake til arbeidet som spillerutvikler.

TIL LSK: Henning Berg forlater Lyn etter sesongen. Fra 2009 er det Lillestrøm som blir arbeidsgiveren hans. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX
TIL LSK: Henning Berg forlater Lyn etter sesongen. Fra 2009 er det Lillestrøm som blir arbeidsgiveren hans. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX Vis mer

LSK-leder Per Mathisen er meget godt fornøyd med å få Berg til klubben.

-  Vi både gleder oss og har stor tro på at det skal være med på å gjøre LSK til en toppklubb i framtida, sier han.

- Ulike syn på strategiske spørsmål

Samtidig som Berg kommer inn, gir altså manager Jan Åge Fjørtoft seg på Åråsen.

Uten at hans exit har noe med ansettelsen av Berg å gjøre, ifølge «Fjøra».

- Det har ingenting med Henning Berg å gjøre. I Henning har LSK fått en av Norges mest talentfulle trenere. Henning har også den profilen jeg mener en LSK-trener skal ha, understreker Fjørtoft sjøl.

- Trenere kommer og går

Og at Berg er en ettertraktet trener på markedet, vet sjølsagt også Lyn. Derfor er det med vedmod at de ser den tidligere englandsproffen forsvinne.

Berg til Lillestrøm, Fjørtoft slutter

- Sånn er fotballen, trenere kommer og går, og Henning har gjort en glimrende jobb for oss siden han kom til klubben i 2005, skryter sportsdirektør Torgeir Bjarmann til Lyn.no.

Han kan fortelle at osloklubben allerede er i gang med å jakte på en erstatter.

- Det er viktig for klubben at vi finner en trener som kan videreføre det fundamentet som har blitt lagt de siste årene. Vi spiller attraktiv fotball, har et fantastisk samarbeid med NTG, og har mange gode spillere, så jobben er helt sikkert attraktiv for mange, mener Bjarmann.

Berg til Lillestrøm, Fjørtoft slutter
ROTERINGER: Manager Jan Åge Fjørtoft (t.h.) forsvinner helt ut av Lillestrøm, mens klubbens vikartrener Erland Johnsen går tilbake til jobben som spillerutvikler.