Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Berg tok militært VM-gull

På 300 meter halvmatch standardrifle tirsdag.

HELT TIL TOPPS: Vebjørn Berg sørget for mer norsk gulljubel under det militære verdensmesterskapet da han tok gull på 300 meter halvmatch standardrifle.
Foto: Heiko Junge / SCANPIX
HELT TIL TOPPS: Vebjørn Berg sørget for mer norsk gulljubel under det militære verdensmesterskapet da han tok gull på 300 meter halvmatch standardrifle. Foto: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vebjørn Berg sørget for mer norsk gulljubel under det militære verdensmesterskapet da han tok gull på 300 meter halvmatch standardrifle tirsdag.

For Berg som har slitt med synsproblemer siden 2009, var triumfen en etterlengtet opptur.

- Det føles godt og jeg er veldig fornøyd. Jeg skyter jo raskt, og derfor kunne jeg gå rundt å se den ene etter den andre tape poeng, helt til jeg sto alene igjen på toppen. Dette var moro, sier Berg.

Nordmannen skjøt 583 poeng. Det samme gjorde sveitsiske Rafael Bereuter, men Berg hadde flere sentrumstreff. Odd Arne Brekne ble nummer fire.

- Jeg sliter fortsatt med synet, så jeg vil nok aldri kunne få trent som jeg må for å hevde meg i OL-øvelsene. Dagens seier endrer ikke på det, men det er artig uansett, sier Berg.

Ole-Kristian Bryhn som sørget for individuell verdensrekord mandag, fikk det ikke til å stemme og endte som nummer ti.

På kvinnesiden var Hanen Skarpnodde 0,4 poeng fra medalje. Hun endte på fjerdeplass.

Mandag tok de norske guttene laggull på 300 meter halvmatch standardrifle.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!