OMDISKUTERT: Anthony Annan (t.h.) har en tendens til å havne i kontroversielle situasjoner. Mot Lillestrøm og Emanuell Nosa Igiebor holdt han seg lenge i skinnet, men klarte å hisse opp Henning Berg da han etter LSK-trenerens oppfatning sparket ned Arild Sundgot.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
OMDISKUTERT: Anthony Annan (t.h.) har en tendens til å havne i kontroversielle situasjoner. Mot Lillestrøm og Emanuell Nosa Igiebor holdt han seg lenge i skinnet, men klarte å hisse opp Henning Berg da han etter LSK-trenerens oppfatning sparket ned Arild Sundgot. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

Berg ut mot «usportslig Annan»

- Sparket ned Sundgot.

|||TRONDHEIM (Dagbladet): Rosenborg - Lillestrøm 0-0.

Det så ut til at Anthony Annan skulle komme seg gjennom samfulle 90 minutter uten episoder som får fair-play-tilhengere landet over til å riste på hodet. Det gjorde han også. Det var bare så synd at dommer Tom Henning Øvrebø hadde lagt til to minutter på Lerkendal.

Etter drøyt 91 minutter stormet Lillestrøm framover. I det Tarik Elyounoussi mottok ballen og var i ferd med kjøre på framover, ble Arild Sundgot, noen meter bak, hektet av nevnte Annan. Lillestrøm-spillerne og trener Henning Berg raste mot det de mente var nok et forsøk på å sabotere en fotballkamp fra den lille ghaneserens side.

- Annan sparket ned Sundgot i det vi var i ferd med å kontre på overtid. Alle så det like godt som meg. Utenom dommerne selvfølgelig, var den krasse kritikken fra den tidligere stopperkjempen.

- Kjempespiller
Annan på sin side får støtte fra lagkamerat midtbanekollega Per Ciljan Skjelbred.

- Anthony er en kjempespiller som gjør en kjempejobb for oss. Det er ingen som er en så god ballvinner som han. Baksiden ved dette er at han er i mange dueller og at han kommer litt for sent av og til. Akkurat i dag kommer begge lagene like mye for sent mener jeg, sier Skjelbred.

I det praten blir litt mer generell blir den tidligere så krasse LSK-treneren, litt mer nådig.

- Presset på både spillere, dommere og trenere er veldig stort. Alle vil så gjerne prestere, og det gjør at vi får en del situasjoner som er i grenseland. Derfor er den jobben dommerne gjør så viktig og derfor blir jeg skuffa når de ikke gjør den jobben de skal, sier Berg.

Feilaktig gult kort
Situasjonen med Annan og Sundgot var ikke den eneste situasjonen Berg var misfornøyd med. Da den briljante Nosa Emanuel Igiebor så ut til å bli felt, men i stedet for å få frispark, fikk frispark imot og gult kort for filming, bruste det i blodet hos LSK-bossen.

- Hvis han ser at det er kontakt og gir gult kort for filming utenfor sekstenmeteren så vet jeg ikke hva jeg skal si altså. Det er ingen av spillerne mine som filmer på trening, så det er rart hvis de plutselig skal begynne nå, sier en oppgitt Berg.

Nedsparking eller ikke. Filming eller ikke. Kampen endte 0-0 på Lerkendal i kveld.