Berg ute av gruppepillet

Henning Berg går i det minste glipp av de to neste kampene til Norge, og trolig også en eventuell kvartfinale. Men skaden i låret er ikke så ille som fryktet. Les mer om dagens treningsøkt.

I dag var kapteinen til fullsjekk på et sykehus i Liege sammen med landslagslege Lars Engebretsen. Berg gjennongikk en MR-sjekk og fikk kartlagt skaden. Prøvene viste en liten strekk bak i høyre lårmuskel.

- Prøvene var bedre enn fryktet, men jeg er garantert ute de to neste kampene. Sjansen til å spille en kvartfinale er der, men den er liten, sier Henning Berg som måtte forlate banen etter 59 minutter i går.

- Jeg hadde uansett ikke tenkt å reise hjem, men blir i EM i tilfelle de trenger meg i slutten av turneringen, sier midtstopperen til NTB. Berg frykter ikke at sesongoppkjøringen med Manchester United skal gå fløyten.

Medisiner

- Jeg har gjennom svenske kolleger ordnet med betennelsesdempende medisiner som ikke er å få kjøpt i Norge. Disse kan jeg gi Henning i mye større doser enn vanlige betennelsesdempende piller, sier Engebretsen.- Vi kommer til å kjøre intensivt med medisiner. Dessuten blir det aktivitetstrening med sykling og i basseng, samt massasje fra fredag.

Også landslagslegen mener at sjansen for videre spill i EM er til stede, men ingen av de to er særlig optimistiske med tanke på en kvartfinaleopptreden.

VIL IKKE MER: Henning Berg har slått opp skaden i kampen mot Spania og må byttes ut.