Berg uten Lyn-tilbud

I dag kan Lyns nye trener være klar. Henning Berg har ikke fått noe tilbud. Stig Inge Bjørnebye kan like gjerne få jobben. Eller begge to i fellesskap.

Lyns sportsdirektør Morgan Andersen har besøkt Henning Berg i Glasgow. Tidligere har han uttalt til Dagbladet at Henning Berg er veldig positiv til å bli ny trener i klubben. I går sa Andersen til Aftenposten at han håpet å ha treneren på plass denne uka. I så fall blir det neppe Berg. Landslagskapteinen har nemlig ikke hørt noe mer fra Lyn den siste tida.

- Jeg har ikke fått noe tilbud fra Lyn, sier Henning Berg til Dagbladet.

Straks klart

Ifølge Morgan Andersen er nå Lyn inne i avsluttende intervjurunder med kandidatene.

- Vi intervjuer ulike folk, og har to- tre kandidater igjen. Ingenting er klart, men Stig Inge Bjørnebye er en av dem. Berg og Ove Christensen er også med, sier Andersen.

Christensen var høyaktuell før klubben ansatte Hrvjoe Braovic, men overtok i stedet Viborg etter Benny Lennartsson.

- Jeg har veldig lite å si om dette, og vurderer forskjellige yrkestilbud, sier Bjørnebye, som nettopp har kjøpt seg en stor villa på Smestad på vestkanten i Oslo.

- Har du andre tilbud om å bli trener for andre klubber enn Lyn?

- Det har vært noen henvendelser, men ikke noe jeg har vurdert, svarer den tidligere Liverpool-proffen, som avsluttet karrieren på grunn av skader i vinter.

Morgan Andersen mener slett ikke det er en ulempe at Bjørnebye og Berg mangler trenererfaring.

- Slik jeg ser det, så trengs ikke det i det hele tatt med den erfaringen de har ellers.

- Kan du si noe mer om hvorfor Bjørnebye vurderes?

- Det vil jeg ikke si så mye om nå. Det kan jeg si noe om siden.

Delt løsning

Dagbladet har mottatt informasjon som tyder på at Bjørnebye er, tiltenkt jobben som hovedtrener med Kaz Sokolowski og Espen Olafsen som assistenter. De to jobber i dag som trenere ved talentfabrikken Norges Toppidrettsgymnas i Bærum og kjenner Lyn-miljøet godt fra før.

- Ingen kommentar, sier begge to til Dagbladet.

En annen skissert løsning er at Henning Berg og Stig Inge Bjørnebye deler trenerjobben - med Bjørnebye som ansvarlig fram til Berg avslutter i Rangers i mai.

- Først må jeg få et tilbud. Om jeg får det, er det en del prinsipper som må på plass, sier Berg.

Lyn toppfotball har for øvrig nettopp skiftet navn - til FC Lyn Oslo.