FIKK SPARKEN: Henning Berg, her i sin første kamp som Blackburn-manager, fikk sparken i går. Foto: Ole Sylte / Dagbladet
FIKK SPARKEN: Henning Berg, her i sin første kamp som Blackburn-manager, fikk sparken i går. Foto: Ole Sylte / DagbladetVis mer

Berg venter på Blackburns sluttpakke

Snakker ikke før avtalen er spikret.

(Dagbladet): Henning Berg har ikke klart å bli enig med Blackburn om en sluttpakke etter at han i går fikk sparken etter bare 57 dager.

I en tekstmelding til Dagbladet skriver Berg:

- Jeg kan ikke gjøre noen intervjuer før alt er avklart med Blackburn. Derfor la jeg ut en pressemelding på LMAs hjemmesider. Håper på forståelse for det.

I gårsdagens pressemelding skrev Berg:

«Jeg er selvfølgelig fryktelig skuffet over å miste jobben som manager bare 57 dager etter at jeg ble ansatt. På dette stadiet ønsker jeg bare å komme med en kort erklæring, og takke Blackburn-fansen for den utrolige støtten jeg har fått i løpet av tiden jeg har hatt ansvaret. Jeg har alltid hatt et fantastisk forhold til dem, som går tilbake til min tid som spiller, da vi hadde noen store opplevelser sammen. Det var en ære for meg å være manager for en klubb som står mitt hjerte så nær, og jeg ønsker dem all mulig suksess resten av sesongen og etter det. Med noen forsterkninger i januarvinduet, har de en god sjanse til å nå en playoffplass.»

Berg ble ansatt som manager i Blackburn 31. oktober, og fikk da en treårskontrakt. Han fikk som tidligere nevnt sparken etter bare 57 dager i jobben. Han vant en av ti ligakamper som Blackburn-manager.

- Vi har hatt veldig dårlige resultater, og laget har prestert veldig svakt. Sånn er det i fotball. Når resultatene ikke er gode nok, så går vi til slutt hver til vårt. Jeg bestemte at vi skulle ansette Henning. Dessverre ble ikke resultatene som vi ville. Jeg måtte ta en smertefull avgjørelse, sa Blackburn-direktør Shebby Singh til TV 2 i går kveld.

I dag lanseres Kevin MacDonald som ny Blackburn-trener. Bollywood-profilen Judan Ali blir trolig assistentmanager i klubben.

- Det er ingenting annet enn en skandale, hvis de to får den jobben, sa talsmann for Blackburns norske supporterklubb, Morten Solberg Helgerud, til Dagbladet tidligere i dag.

Han hadde håpet at klubben sparket Berg fordi de hadde et større navn på blokka.

- Dette er sirkus Rovers. Da har Henning Berg blitt sparket uten seriøse navn klare, hvis det kommer inn to sånne.

Helgerud mener de ikke kan forsvares å hyre inn Ali.

- Det er bare så rart. Han skal være lovende, men herregud, han er ikke noen etablert trener. Hvis det var feil at Henning Berg fikk jobben på grunn av manglende erfaring, hva nå?

- Det er klasseforskjell fra Henning og ned til Ali. Han har ingenting å vise til. Han kunne blitt assistenten til assistenten til assistenten. Dette er bare bisart, sa Helgerud.

Ungdomstrener i Blackburn, Gary Bowyer, leder Blackburn mot Barnsley lørdag.