Berg vil ha ny Lyn-kontrakt

Har tro på klubbens framtid.

(Dagbladet.no): Henning Berg (38) ser en positiv fremtid i Lyn. Han har ett år igjen av trenerkontrakten og håper på å forlenge sin trenerkarriere i Oslo-klubben, skriver Dagsavisen.

Berg avsluttet spillerkarrieren med en sesong i den skotske klubben Rangers før han først jobbet en periode som ekspert for TV 2, og deretter tok han sin første trenerjobb i Lyn i 2005.

Men til tross for liten trenerutdanning så har Berg mange egne erfaringer han har fått bruk for.

- Kapteinrollen på landslaget lærte meg å ta ansvar i spillergrupper. Og så har jeg lært av sterke trenertyper, fra Alf Inge Notkewitch i Vålerenga, via Ray Harford, Drillo til Kenny Dalglish. Hos ham lærte jeg mye om fotballklokskap, forteller Berg til Dagsavisen.

Den beste plassen Lyn kan havne på i årets serie er niende, og dette er ikke treneren fornøyd med. Selv sier Berg at han hater å tape, og derfor skal satses hardt neste sesong.

Laget skal forsterkes med Shane Stefanutto fra Lillestrøm, Jimmy Tamando fra Malmø FF og Kjell Petter Opheim fra Manglerud Star.

- Og vi skal hente flere, lover Lyn-treneren.

VIL FORLENGE: Henning Berg har tro på Lyn framover, selv om årets sesong har vært skuffende resultatmessig. Foto: Thomas Rasmus Skaug
VIL FORLENGE: Henning Berg har tro på Lyn framover, selv om årets sesong har vært skuffende resultatmessig. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer