Bergdølmo: - Penger betyr mest

- Kan profflivet også kombineres med et godt familieliv er det helt perfekt. 1. januar går André Bergdølmo løs på fire nye år i Rosenborg.

Det er en kontrakt han ba om fordi han ville sikre framtida. Og hvis de med enda større lønningsposer enn dem man deler ut på Lerkendal ikke skjønner hvor god Rosenborgs venstreback er blitt, er André Bergdølmo like glad.

Fordi han stortrives.

Men:

- Kommer det en klubb som heter Wrexham og tilbyr både Rosenborg og meg sjøl så mye at det er interessant for begge parter, vel, da drar jeg, sier Bergdølmo til Dagbladet. - For er du 28 år og snakker om sportslige utfordringer, så juger du.

- Spesielt hvis du spiller i Rosenborg.

Fordi:

- De som virkelig tenker sportslig, kan like gjerne bli her, fortsetter RBK-backen. - Det er sikkert gøy å spille for 50000 tilskuere hver uke, men spør du meg, tror jeg akkurat den følelsen går over etter tre matcher. Så for meg handler det som er igjen av fotballkarrieren om å legge meg opp flest mulig kroner.

- Jeg vil berge familien for resten av livet.

Slitsomt agent-mas

I familieråd med kona Marianne har André Bergdølmo drøftet utenlandsmulighetene. De har to gutter - Fredrik (12) og Stian (6) - og de har lyst til å flytte på seg. Men ikke for enhver pris slik det kunne se ut for et års tid siden. Da familien ikke kunne ta en avgjørelse fordi de kanskje kom til å reise snart.

- I fjor ringte det så mange agenter om ditt og datt at jeg ble helt satt ut, sier André.

- Det var veldig slitsomt. Og derfor har jeg gitt agenten min, Erik Solér, beskjed om at jeg først vil ha informasjon den dagen det eventuelt skjer noe det er verd å ta tak i.

Nekter å høre rykter

I Dortmund for en uke siden fortalte Rune Bratseth til Dagbladet at alle Rosenborg-spillerne er til salgs bare prisen er riktig. Det vet André Bergdølmo, og det forholder han seg iskaldt til.

- Jeg er ett år eldre og tar det roligere, sier André. - Da jeg fikk den nye kontrakten med Rosenborg på plass, var jeg berget uansett. Jeg har til hus og litt til når karrieren er over.

Pizza og familien

Etter Lerkendal-treninga i går ettermiddag tok André Bergdølmo med seg et par pizzaer og dro hjem til familien. Stian var sjuk og hadde høy feber, og en stund var det snakk om at far og sønn måtte til legen. Men det blir korrekt oppladning av sånt også. Fordi gode prestasjoner handler om trivsel i et trygt miljø.

- Det blir som i Rosenborg, vi er avhengige av hverandre, sier André. - Enten er vi gode sammen eller så er vi dårlige. Men det er viktig - både for meg sjøl og resten av spillerne - at vi får det til fra start.

- Mora mi sier at hun allerede etter to minutter av en kamp kan fortelle om jeg kommer til å spille godt eller dårlig.

- Mange snakker om at dere kan vinne Champions League?

- Det er drøyt. Men hvis vi klarer å holde oss på det nivået vi har vært til nå, og samtidig har marginene på vår side, er en kvartfinale realistisk. Klarer vi det, vil det være en enorm prestasjon, sier han.

LEGGER OPP PENGER: - Jeg vil sikre familien for resten av livet, sier André Bergdølmo.