Bergdølmo ble seriemester

André Bergdølmo er fortsatt i A-lagskulda, men i går ble han i hvert fall seriemester - med Ajax 2. - Det var gøy det, sier André til Dagbladet.no.

Bergdølmo har hatt en tung vinter. Sist han startet en A-lagskamp for Ajax var 27. januar. Etter landskampen mot Bulgaria i april varlset Bergdølmo at han ville ta en prat med treneren for å få svar om han hadde en framtid i Amsterdam-klubben.

Den praten har han nå utsatt til etter sesongen.

- Det er ikke vits i nå når det er igjen tre kamper, sier Bergdølmo.

Vil bli

Men landslagsbacken er innstilit på å bli i Nederland - nærmest uansett.

- Det skal mye til at jeg flytter. Jeg mener jeg er god nok, sier Bergdølmo, som har fire år igjen av kontrakten.

Ajax kjemper nå om en tredjeplass i den nederlandske æresdivisjonen. Per i dag ligger laget ett poeng bak Roda, med én kamp mindre spilt.

Men i går opplevde Bergdølmo i hvert fall litt fotballmoro: Han ble seriemester for andrelaget til Ajax. I en ren finale mot Utrecht vant Ajax 2 serien. Utrecht hadde vunnet serien med tre poeng i går. Poengdeling ville gitt PSV seieren.

Spilte midtstopper

Reservelagstreneren ville veldig gjerne ha med André som midtstopper. Ajax vant til slutt 3-0 foran 10.000 tilskuere.

- Jeg har bare spilt 3-4 kamper, men det var gøy - særlig for gutta som spiller fast på reservelaget, sier Bergdølmo.

Nå ser Bergdølmo fram til at sesongen er over. Et sommervikariat i en norsk Tippeliga-klubb er helt uaktuelt for den tidligere RBK- og LSK-spilleren.

- Nå ser jeg fram til ferie for første gang på ti år. Jeg skal ha fire uker ferie. Først skal jeg en liten tur til Los Angeles, deretter drar vi til Gran Canaria, sier Ajax-spilleren.