Bergdølmo ute mot Spania

Norge må klare seg uten kneskadde André Bergdølmo i playoffkampen lørdag.

LA MANGA (Dagbladet.no): Ingen vil bekrefte det, men etter det Dagbladet.no erfarer har landslagsledelsen gitt opp å få Bergdølmo klar til kampen i Valencia om to dager.

- Vi er skuffet over at han ikke har kommet lenger, sier landslagslege Thor Einar Andersen til Dagbladet.no.

For noen minutter siden løp troppen ut på treningsfeltet i Sør-Spania. Uten Dortmund-proff Bergdølmo for tredje dag på rad.

Belastningsskaden i kneet vil ikke slippe taket, og 32-åringen med 50 landskamper ble nok en gang igjen på hotellet for alternativ trening.

Offisielt har venstrebacken frist til i morgen for å bli vurdert.

- Vi sier at han må trene i morgen, hvis han skal bli friskmeldt til kampen, sier Andersen.

Med Bergdølmo ute flyttes trolig John Arne Riise til venstrebacken. Det igjen kan åpne for Jan Gunnar Solli på midten.

Nils Johan Semb er oppgitt over skadeproblemene som forfølger troppen på samlingen, men varsler i dag at han neppe kommer til å kalle inn erstatter uansett utfall for Bergdølmo.

Backen beholdes i troppen med tanke på returkampen onsdag.

- Vi har ingen på standby, sier Semb.

Et lyspunkt er Claus Lundekvam, som tråkket over på treninga i går kveld. Southampton-stopperen er på treninga i dag, men skal ta det med ro.

- Vi har alltid litt marginer å gå på, men vi er optimistiske med tanke på lørdag for Claus, sier Andersen.

Stopperen ble båret ut av banen i går, men tror ikke det vil by på noen problemer å spille mot Spania.

- Jeg tror det går bra. Jeg føler ikke at jeg mister noe særlig treningsmessig. Jeg har spilt mye kamper i høst og føler meg i fin form, sier Lundekvam til Dagbladet.no.

  • Martin Andresen og Frode Olsen er begge friskmeldt etter trøbbel tidligere i uka.
JUBEL: André Bergdølmo jublet sammen med Ole Gunnar Solskjær etter at sistnevnte gjorde 1-1 mot Romania i juni. I dag måtte også Bergdølmo kaste inn håndkleet i anledning lørdagens playoffkamp mot Spania. Solskjær har vært på sidelinja med skade siden september. Foto: SCANPIX
UT AV REKKA: André Bergdølmo (bakerts) spiller ikke mot Spania. John Arne Riise (foran) og Steffen Iversen er derimot disponible. Her ved ankomst Spania tirsdag. Foto: SCANPIX