GOD: Sander Berge (20) har for lengst markert seg på fotballbanen, og kobles blant annet til PSG. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
GOD: Sander Berge (20) har for lengst markert seg på fotballbanen, og kobles blant annet til PSG. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpixVis mer

Lars Lagerbäcks råd til Sander Berge

Berge (20) kobles til PSG. Lagerbäck ber han tenke seg nøye om

Sander Berge anses som et stort fotballtalent, og skal være på ønskelista til flere klubber. Samtidig ønsker Lars Lagerbäck nå mer initiativ på landslaget.

Det norske fotballandslaget er i full gang med forberedelsene før de tar imot Slovenia på Ullevaal stadion lørdag kveld.

Genk-spiller Sander Berge (20) er naturligvis i troppen. Han anses som et stort talent, og er på ønskelista til flere store klubber. Han skal, slik Dagbladet omtalte i forrige uke, være på ønskelista til blant annet Paris Saint-Germain.

Franske og belgiske medier har meldt om interessen. Storklubben har angivelig hatt speidere på Genks kamper mot Anderlecht og Malmö. Oppdraget har vært klart: Finn ut av nordmannen!

- Dette vet jeg ikke noe om. Men det er hyggelig å høre, sa Berge konfrontert med ryktene i forrige uke.

Lagerbäcks råd

Ungguttens framtid ble også tema på landslagssjef Lars Lagerbäcks pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

Svensken understreker at beslutningen når det gjelder klubbytte ligger hos spillerne selv, og at han ikke blander seg borti det. Men han har et klart råd:

- Jeg synes spillerne skal vurdere nøye om de skal bytte klubb. Om de spiller som Sander gjør, regelmessig, så må de vurdere hva som skal skje i den nye klubben, spesielt når de er så unge, sier Lagerbäck.

Spilletid er det viktigste, understreker landslagssjefen.

- Det er positivt at de ønsker å ta nye steg, men samtidig er det ikke bra om de får lite spilletid, sier Lagerbäck.

Krever mer av ham

Etter kampen mot Sarpsborg forrige uke, understreket Berge at fokuset ligger i belgiske Genk.

- Om det blir et klubbytte om 12 måneder eller to år, får tida vise. Jeg håper jeg får mulighet til å utvikle meg. Jeg vil fullføre en god sesong for Genk, sa han.

Berge er tidligere blitt knyttet til klubber i England, Spania og Italia.

Som nevnt anses Berge som et stort talent, og har fått mye spilletid på landslaget under Lagerbäck. Nå krever landslagssjefen enda mer av ham.

- Det jeg synes er viktigst nå, er at han tar mer initiativ på egen hånd. Autopiloten slår litt inn på landslaget. Men dette er noe han vil selv også. Han er fin å snakke med, og ser positivt på det. Han har et stort potensial, sier Lagerbäck.