TUNGT:  For Stig-Andre Berge. Dette bildet er fra London-OL. Foto: NTB Scanpix
TUNGT: For Stig-Andre Berge. Dette bildet er fra London-OL. Foto: NTB ScanpixVis mer

Berge gråtkvalt:- Føles som om hjertet går i tusen biter

Skuffet etter VM-nedtur.

(Dagbladet): Bryteren Stig-André Berge deltok denne uka i VM i Las Vegas.  Han hadde et mål om både medalje og OL-plass i Rio til neste år.

Berge vant sine to første kamper i bryte-VM tirsdag, men det endte med skuffelse i 59-kilosklassen da han tapte åttendedelsfinalen mot  Almat Kebispayev. Etterpå var Berge - som uttalte til NRK at at han aldri har følt seg i bedre form - knust:

- Det føles som om hjertet ditt og kroppen detter sammen. Du går bare i tusen biter. Jeg har aldri vært i bedre form,  sier Berge til NRK etter turneringen.

De seks beste fra VM blir direktekvalifisert til OL i Rio neste år.  Det gikk inne denne gangen. Fortsatt har Berge, som  blant annet har VM-bronse fra 2014 og EM-sølv fra 2007, tre forsøk igjen på å kvalifisere seg.

- Jeg fikk gå tre kamper, det er en mager trøst. Det er tungt når du har trent for en ting i ett år og du kjenner kroppen sprudler av energi også får du ikke ut alt. Jeg kom ikke helt inn i det, jeg skulle vært i en semifinale, forklarer Berge til NRK.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram