POPULÆR: Flere toppklubber i Europa ønsker seg Sander Berge før overgangsvinduet stenger denne sommeren. Foto: REUTERS/Francois Lenoir/NTB scanpix
POPULÆR: Flere toppklubber i Europa ønsker seg Sander Berge før overgangsvinduet stenger denne sommeren. Foto: REUTERS/Francois Lenoir/NTB scanpixVis mer

Sander Berge kan ende i Premier League

Berge kan bli Premier League-spiller før overgangsvinduet stenger

Sander Berge er aktuell for en overgang til Premier League, ifølge kilder Dagbladet har vært i kontakt med.

Det nærmer seg slutten av det internasjonale overgangsvinduet og særlig for britiske klubber begynner det å haste for å få alle overgangene i boks. Flere norske spillere skal være aktuelle for overgang til Premier League og det aller mest interessante navnet er trolig Sander Berge.

Etter hva Dagbladet erfarer er nemlig den 20 år gamle Genk-spilleren aktuell for en overgang til Premier League før overgangsvinduet stenger.

I utgangspunktet var ikke en overgang til den engelske toppdivisjonen hva teamet rundt den norske landslagsspilleren hadde sett for seg som neste steg, men nå finnes det en åpning for at det likevel blir realitet.

Berges agent, Mike Kjølø er for øyeblikket i England, men ønsker ikke å kommentere en eventuell overgang for Berge overfor Dagbladet.

Berge har også vært linket til Sevilla gjennom sommeren og den spanske storklubben skal fortsatt være interessert i nordmannen. Ifølge den lokale avisa Estadio Deportivo skal Sevilla ha lagt inn et bud i størrelsesorden 140 millioner kroner for nordmannen i løpet av de seneste dagene.

London-interesse

Klubber som Arsenal og Tottenham har tidligere vært koblet til den tidligere Vålerenga-spilleren og skal fortsatt ha konkret interesse for nordmannen, sier kilder til Dagbladet.

Spørsmålet er om det er det riktige steget videre for Berge, som ser på spilletid og utviklingsmuligheter som viktige elementer for hvor han skal fortsette karrieren. Det engelske overgangsvinduet stenger fredag ettermiddag, før Premier League-sesongen sparkes i gang samme kveld.

Etter et langt skadeavbrekk holdt Berge ute av spill fra oktober til mai er den høyreiste midtbaneeleganten tilbake for fullt og har spilt fast for Genk i sesong-oppkjøringen.

Blir trolig solgt

Berge er ikke den eneste nordmannen som kan bytte klubb før overgangsvinduet stenges.

Erling Braut Håland er nær å bli solgt fra Molde. Et bud fra Red Bull Salzburg har blitt akseptert av Molde og Håland har vært i Østerrike for å se på forholdene.

Etter helgens oppgjør mot Lillestrøm, hvor Håland noterte seg for en målgivende pasning utelukket ikke Ole Gunnar Solskjær at Håland fortsatt blir å se i Molde-drakt ut sesongen.

- Vi får se, kanskje jeg vet mer enn dere, sa Solskjær kryptisk til Eurosport etter spørsmål om det var Hålands siste målpoeng i Molde-drakt.

Et eventuelt utlån fra Salzburg ut sesongen, eller fra en annen klubb som melder seg på, kan dermed være aktuelt. På Åråsen var både Manchester United og Borussia Dortmund til stede, mens Juventus tidligere har lagt inn bud på 18-åringen.

Linkes til Fulham

Ole Selnæs er en annen norsk midtbanespiller som vekker interesse på den britiske halvøya. Ifølge den franske Yahoo-journalisten Manu Lonjon skal Saint-Etienne ha avslått en låneforespørsel fra Fulham for nordmannen, skriver VG.

Fulham har hatt langvarig interesse i nordmannen og har ved flere anledninger forsøkt å sikre seg 24-åringens underskrift, blant annet for to år siden. I stedet endte det med at London-klubben hentet Stefan Johansen fra Celtic.

Nå kan de to landslagsspillerne bli lagkamerater i Fulham om «the Cottagers» om Fulham legger penger på bordet. Både fransk og britisk presse hevder at St. Etienne kan være villig til å selge om Fulham legger nok penger på bordet.

Rosenborg selger til rett pris

Som Dagbladets kommentator Morten P. skrev etter Rosenborg-seieren over Ranheim lørdag er trønderklubben villig til å selge Anders Trondsen om det rette tilbudet skulle komme.

Italienske Atalanta skal etter det Dagbladet forstår være interessert i å kjøpe Trondsen, men det er uvisst om klubben som endte på 7. plass i Serie A forrige sesong er villig til å by det Rosenborg krever for midtbanemannen.

En annen Rosenborg-spiller som tiltrekker seg interesse er venstreback Birger Meling. Flere britiske klubber var tilstede med speidere under oppgjøret mot Celtic i Glasgow hvor rogalendingen imponerte.

Landslagsbacken har tiltrukket seg interesse fra Championship, og særdeleshet fra Middlesbrough. Klubben fra Nordøst-England kjenner godt til Meling etter hans periode som spiller i klubbens akademi i 2013/14-sesongen.