Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Berge kjempet mot tårene etter OL-tap

Røk ti sekunder før slutt i første kamp.

SKUFFELSE: Stig Andre Berge var fortvilet etter tapet i åpningskampen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SKUFFELSE: Stig Andre Berge var fortvilet etter tapet i åpningskampen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Stig André Berge var helt knust etter OL-tapet i bryting mandag. Han tapte i første runde noen få sekunder før slutt. Han ble støttet ut av hallen med hjelp av trener Morten Brekke. I Beijing for fire år siden var Berge ute etter fire minutter. Brekke krevde videogjennomgang av det avgjørende momentet, men dommeren så ikke noe galt. Også denne gangen kom tapet i første kamp i 60-kilosklassen. — Jeg gir meg aldri, en fighter gir seg aldri. Jeg skal ha en OL-medalje om jeg så må delta i to OL til, sa Berge til NTB. Han har to OL-tatoveringer på kroppen, og han legger på en ny for hver gang han deltar. Noen sekunder før slutt, på stillingen 1-1, ble han kastet av Hasan Alijev fra Aserbajdsjan. Det avgjorde kampen til 3-1. Like før hadde Berge blitt trukket ut til å gå ned i parterre. Hadde han greid å avverge motstanderens angrep noen sekunder til, ville Berge fått poeng og vunnet kampen. — Hva skal jeg si? Dette er fryktelig bittert. Oppladningen var perfekt. Vektreduksjonen gikk som den skulle. Jeg rakk også å spise tre middager søndag (etter innveiing), sa Berge. — Kampen ble langt på vei som jeg ville ha dem. Mot slutten ble jeg litt passiv, og han fikk tak i meg. Det samme skjedde i EM i fjor. Han er en av gullfavorittene og har vunnet det meste. Det var en jevn kamp der Alijevs kast sekunder før slutt var eneste poenggivende grep.

Alijev vant første periode 1-0 fordi Berge ikke greide å score da aserbajdsjaneren måtte ned i parterre. Berge vant annen periode på tilsvarende vis. Nordmannen er utslått, men dersom Alijev kommer til finale får Berge sjanse til å bryte om bronse. Da må Berge trolig vinne én utslagskamp før han eventuelt bryter bronsekamp.

(NTB)

GREP: Alijev fikk et godt tak på nordmannen. Foto: EPA/SERGEI ILNITSKY
GREP: Alijev fikk et godt tak på nordmannen. Foto: EPA/SERGEI ILNITSKY Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media