Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Berge krever EM-suksess av Pettersen

Har ikke lyktes med Norge.

Trener i danske Aalborg, Christian Berge, mener Norge må levere på hjemmebane om Gunnar Pettersen skal bli sittende som landslagstrener.

Landslagssjef Gunnar Pettersen er offensiv, og sier at Norge skal gjøre sitt beste mesterskap noensinne. Det vil si at 7.-plassen fra VM i Tunis i 2005 skal forbedres. Dessuten har alle i laget på ett eller annet tidspunkt sagt at medalje helt klart er innenfor rekkevidde.

- Vi har lov til å forvente ganske mye når de går så sterkt ut selv og sier at de vil ta medalje. De legger presset på seg selv, og når det går ut og sier det må det norske folk få forvente at de er der oppe, sier Christian Berge til Adresseavisen.

Trønderen mener at EM på hjemmebane blir avgjørende for Pettersens fremtid som norsk landslagssjef.

- I bunn og grunn har han ikke lyktes med laget tidligere. Det var et bra VM i Tunis, men om laget ikke leverer i år bør det helt klart ha noen konsekvenser. Det vil det få også, det er jeg rimelig sikker på, sier Berge.

- Dette er sjansen de har i forhold til målsettingen sin. Klarer de ikke det er det kanskje greit med nye koster, sier Bent Svele.

Gunnar Pettersen er godt inne i sin annen periode som landslagstrener. Først satt han fra 1989-1994, før han kom tilbake i jobben i 2001.

- Han har et bedre lag enn noen gang, og da er det lov å stille krav, mener Svele.

FIASKO MÅ FÅ KONSEKVENSER: Tidliger Norge-stjerne Christian Berge mener Gunnar Pettersens framtid avhenger av EM på hjemmebane, som starter med kamp mot Danmark i morgen kveld. Foto: Scanpix
FIASKO MÅ FÅ KONSEKVENSER: Tidliger Norge-stjerne Christian Berge mener Gunnar Pettersens framtid avhenger av EM på hjemmebane, som starter med kamp mot Danmark i morgen kveld. Foto: Scanpix Vis mer

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media