Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Berge mener utgangspunktet for Makedonia-kampen var feil

- Det er et veldig bra lag.

KRAKOW (Dagbladet): Uavgjortresultatet mot Makedonia skuffet mange norske håndballsupportere. Etter kampen delte også mange av spillerne den samme følelsen.

Landslagstrener Christian Berge mener imidlertid at mange tok feil da de gjorde Norge til store forhåndsfavoritter. På spørsmål om han tror det var vanskelig for de norske gutta å komme opp det mentale nivået som krevdes for å vinne kampen etter seieren mot Polen, er Berge klar:

- Jeg hører mange spør om det, men det man glemmer litt er at Makedonia er et veldig bra lag. Det er et lag som vi ikke møter ofte, som har balkanske spillere som er glad i å finte og som har en fantastisk skytter i Kiril Lazarov. Det er ikke et lag som vi i utgangspunktet skulle vunnet mye over, eller vunnet over i det hele tatt. Det er et lag vi slåss mot over 60 minutter, uten å finne helt rytmen. Så vi tar med oss det som er positivt, forklarer Berge til Dagbladet.

Stolt Landslagssjefen har fått mye skryt for sine taktiske disposisjoner under EM i Polen. Med god grunn, ifølge ekspertene, men mot Makedonia kunne ikke Berge forhindre poengtap.

Resultatet betyr at Norge må ta poeng mot Frankrike på onsdag, hvis ikke Polen skulle tape mot Kroatia i den aller siste kampen. Likevel depper ikke den norske sjefen av den grunn.

- Jeg er stolt over jobben gutta legger ned i andre omgang. Vi har egentlig en matchball i det siste angrepet. Vi kommer også til en god sjanse, uten at jeg ser helt hva som skjer til slutt, skryter Berge, før han legger til:

- Det er en kamp i litt motvind. Vi sliter både angreps- og forsvarsmessig. Vi får aldri noe ordentlig trykk på det. Det var en rufsete match, men gutta viser en fantastisk moral som henter inn de fem målene vi lå bak i andre omgang.

Positiv Hykkerud Også Joakim Hykkerud var positiv etter kampen. Strekspilleren er kjent som en av humørsprederne i det norske laget, men han tror ikke at han trenger å bruke sine sosiale egenskaper for å løfte humøret til lagkameratene.

Det er allerede bra, tror 29-åringen.

- Jeg tror ikke gutta er så langt nede. Vi må bare fortsette i den stimen vi er i. Vi får satse alt mot Frankrike og se hvor langt det rekker. Enten blir det semifinale eller 5.-6. plass. Vi får håpe å ta ett poeng slik at vi går videre, sier Hykkerud og fortsetter med en lysbetont analyse av Makedonia-kampen:

- Vi lå under med fem mål i andre omgang. At vi kommer tilbake, viser styrke. Vi hadde muligheten i et av de siste angrepene, samtidig fikk Makedonia det siste angrepet da det var 30 sekunder igjen, så det er litt blandede følelser. Det ene poenget kan være viktig, minner han om.

503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media