Berge ny landslagssjef

- En lettelse.

KOM TIL ENIGHET: Elverum og Norges Håndballforbund har blitt enige om en avtale som gjør at Christian Berge kan ta over som landslagssjef for de norske håndballgutta på permanent basis. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / NTB Scanpix
KOM TIL ENIGHET: Elverum og Norges Håndballforbund har blitt enige om en avtale som gjør at Christian Berge kan ta over som landslagssjef for de norske håndballgutta på permanent basis. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Christian Berge blir permanent landslagssjef for håndballgutta etter at Elverum og Norges Håndballforbund ble enige om en økonomisk kompensasjon.

Det var TV 2 som først meldte at Berge er klar som ny norsk landslagssjef.

Berge har vært midlertidig landslagssjef siden svenske Robert Hedin sluttet i vinter. Forhandlingene mellom Elverum og Norges Håndballforbund brøt sammen tidligere denne uken, men fredag ble det altså bekreftet at de er enige.

- Det er veldig moro at det er på plass. Det har vært noen spennende dager, sier den ferske landslagssjefen Berge til NTB.

- Var du noen gang i tvil om det skulle gå i orden?

- Jeg dro til fjells med fiskestanga og tenkte minst mulig på det. Det var veldig lite jeg kunne gjøre for å påvirke situasjonen, sier han videre.

Generalsekretær i Håndballforbundet, Erik Langerud, kan ikke gi et tall på den økonomiske kompensasjonen, men sier begge partene er fornøyde og at det handler om flere momenter.

- Det skal arrangeres en firenasjonersturnering i Norge i januar, og minst én av kampene skal spilles i Elverum. Det er en turnering med Norge, Ungarn, Island og Tyskland. Det gjøres slik at Elverum får en del av arrangørinntektene, sier Langerud til NTB.

- Hva er det Berge har gjort som midlertidig sjef som har overbevist dere om at han er rett mann?

- Det er flere ting. Vi opplever ham som veldig dedikert, at han har en fantastisk motivasjon og at han er detaljorientert. Det tror vi er veldig bra. Vi har også fått meget gode tilbakemeldinger fra spillerne og de andre trenerne i apparatet. I tillegg har vi hatt gode samtaler sammen, sier Langerud.

Avtalen innebærer at Berge allerede nå er formelt ansatt av forbundet.

Også Elverums styreleder Jostein Borkus er glad for at forhandlingene er over og at avtalen er i boks.

- Elverum og Håndballforbundet er enige om betingelsene for at Berge nå kan bli landslagssjef. Det er en lettelse at vi er i mål. Vi er veldig glade på Christians vegne. dette er en vinn-vinn-situasjon, sier han til TV 2.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer