GOD START: Christian Berge har hatt en god start som norsk landslagstrener i håndball etter en god Golden League-turnering i Danmark. Foto: AFP PHOTO / SCANPIX / BO AMSTRUP
GOD START: Christian Berge har hatt en god start som norsk landslagstrener i håndball etter en god Golden League-turnering i Danmark. Foto: AFP PHOTO / SCANPIX / BO AMSTRUPVis mer

Berge og håndballgutta avsluttet Golden League-turneringen med seier

God start for Berge.

Christian Berge har fått en god start som landslagssjef i håndball. Søndag ble Slovenia beseiret 30-28 i Golden League-turneringen.

Den slovenske skalpen henger ikke like høyt som Danmarks, som ble plukket fredag, men to seirer på tre kamper er høyst godkjent. Bare i den første kampen mot Frankrike kom de norske til kort.

- Vi slet i store deler av kampen, men vi fikk opp tempoet utover i annen omgang, og da spilte vi bedre. Da fikk vi også de enkle målene, og det var godt å ta dem til slutt, sa Berge til TV 2 Sportskanalen.

Norge startet best, men Slovenia kom à jour og ledet med ett mål ved pause.

Berge brukte mange spiller i løpet av første omgang. Det gikk ut over samspillet, og Magnus Dahl i målet hadde ingen heldig dag.

Slovenia økte til tre måls ledelse i begynnelsen av annen omgang, men etter fem minutter ba Berg om timeout og ga spillerne beskjed om å spille med mer trøkk framover og mer energi i forsvar.

Grepet ga ønsket effekt. Norge tok igjen Slovenias ledelse, og resten av kampen ble en spennende duell om seieren. Til slutt kunne de norske juble for tomålsseier.

Berge hadde en heldig hånd med spillerbytter i annen omgang, og han fikk også uttelling da Dahl fikk en ny sjanse i målet mot slutten. Han leverte flere viktige redninger.

Espen Lie Hansen ble norsk toppscorer med åtte mål, mens Børge Lund og Magnus Gullerud var gode i forsvaret. Steffen Berg Løkkebø traff med alle sine fire avslutninger etter at han kom inn.

Den siste kampen mellom Danmark og Frankrike avgjør om Norge blir nummer en eller to i turneringen.

(NTB)